İlk yardım hayat kurtarır

Batman’da “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” nedeniyle kurulan stantta vatandaşlara ilk yardım eğitimi verildi.

05-12-2018

Okunma: 582


1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” münasebeti ile Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliği ile vatandaşlara yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitimle, ilk yardım farkındalığının oluşmasını amaçladıklarını belirten PARHAD Batman İl Başkanı Bilal Yalçın, “Bu programın amacı Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Batman’da vatandaşlarımıza yönelik temel ilk yardım eğitim bilgisini vermektir. Bu vesileyle bizlere destek verdikleri için Batman İl Sağlık Müdürümüz Uzman Doktor Osman Sünger’e de teşekkür ediyorum.” dedi.

Acil sağlık hizmetlerinde 7/24 can güvenliği için hizmet verdiklerini ifade eden Yalçın, “Acil sağlık hizmetleri alanında tüm Türkiye’de 2 bin 900’e yakın istasyonumuz, 5 bine yakın kara ambulansımız, 60’a yakın motosiklet ambulansımız, helikopter ambulanslarımızla, 360’a yakın kar paletli ambulansımız ve 32 bin personelimizle beraber ülkemizin bütün insanına 7 gün 24 saat can güvenliği için hizmet vermekteyiz. Bu vesileyle bütün meslektaşlarımın haftasını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak ilk yardım konusunda vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki ilk yardım hayat kurtarır. 112’den önce yapılacak ilk yardım müdahalesi hastanın hayatını kurtarır. Burada vatandaşlara kalp masajı, suni solunum ve hangi durumlarda 112'nin aranması gerektiği hakkında bilgi veriyoruz. Verdiğimiz bilgiler temel yaşam desteğidir. Hastane öncesi ilk yardım hayat kurtarır. 112’den önce vatandaşın hastaya müdahalesi, hastanın yaşama tutunması konusunda büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : #İlk   #yardım   #hayat   #kurtarır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN