"TÜPRAŞ’ın kapatılması istihdamı olumsuz etkileyecektir"

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, TÜPRAŞ’ın kapatılmasının son yıllarda gelişen şehir ekonomisini ve istihdamı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

26-12-2018

Okunma: 860


TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nun Batman TÜPRAŞ Rafinerisi’nin kapatılabileceğine yönelik açıklamalarına Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir’den tepki geldi.

1955 yılında kurulan Türkiye’nin ilk rafinerisi olan Batman TÜPRAŞ Rafineri Müdürlüğünün ham petrolü işleyip sattığını hatırlatan Demir, "Ülkemizdeki ham petrol işleme kapasitesinin büyük bir oranına sahip Batman TÜPRAŞ’ın kapatılması son yıllarda gelişen şehir ekonomisini ve istihdamı olumsuz etkileyecektir. Rafinerinin kapatılması halinde büyük bir istihdam sorunu meydana gelecek olup ham petrolün nakliyesini yapan akaryakıt ve petrol taşımacılığı ile iştigal eden firmalar iş yapamaz hale gelecek ve bu işle iştigal eden lojistik firmaları bitirme noktasına getirecektir.  Banka kredileri ile tanker alan firmalar kredilerini ödeyemez hale gelecek ve bu durum şirketleri iflas noktasına getirecektir." dedi.  

"Rafinerinin kapatılması kabul edilemez"

Demir, "Pazar sıkıntısı ve satış sorunu olmayan Batman rafinerisinde 2017 yılında 1,1 milyon ton ile bitüm modunda tüm zamanların en yüksek ham petrol işleme miktarına ulaşmış, bitüm taleplerinde görülen iyileşme paralelinde, 653 bin tonluk satışla yine tüm zamanların bitüm satış rekorunu kırmıştır. Batman rafinerisinde 2016 yılında 1,0 milyon ton ile tüm zamanların bitüm modunda ham petrol işleme rekorunu kırmıştır. Böylesine büyük bir kuruluşun Yenilikçi uygulamalarla petrol sektörünü yönlendirmek ve ülkenin petrol ürünleri ihtiyacını karşılamak olan rafinerinin kapatılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Demir, açıklamasının sonunda TÜPRAŞ Rafineri Müdürlüğü’nün kapatılmaması için üst kuruluşlarla gerekli görüşmeler sağlayarak bu konunun takipçisi olacaklarını ve gerekli tüm girişimleri yapacaklarını kaydetti. 

Etiketler : #TÜPRAŞ’ın   #kapatılması   #istihdamı   #olumsuz   #etkileyecektir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN