Çocuklarına aşı yapmayı reddeden ailelerle görüşüldü

Batman’ın Kozluk ilçesindeki köylerde, çocuklarına aşı yaptırmayı reddeden ailelere aşının önemi hakkında bilgi verildi.

24-12-2018

Okunma: 764


Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kozluk Oyuktaş ve Kahveci köyleri ziyaret edilerek, çocukları okullara giden ailelerle görüşüldü.

2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılması gereken okul aşılamaları kapsamında Kozluk ilçesi Kahveci köyünde 15, Oyuktaş köyünde de 24 çocuk, ailelerinin aşı reddi nedeniyle aşılanamamıştı.

Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat, Şube Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından çocuklarına aşı yapılmasını reddeden vatandaşlar ve köyün ileri gelenleri ziyaret edildi.

Köy muhtarı, imam ve öğretmenleriyle görüşülerek aşıyı reddeden ailelerin ikna edilmesi konusunda destek alındı.

Ailelere, aşıyı reddetmenin sadece bireysel olmadığı aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğu, çocukları savunmasız bırakmanın doğru bir yaklaşım olmadığı, aşıların yüz milyonlarca çocuğun yaşamını kurtardığı, engelli kalmalarını (çocuk felci) önlediği, ucuz, güvenilir olduğu ve en etkili korunma yöntemlerinin başında geldiği anlatıldı.

Kozluk Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından köydeki vatandaşlara aşı, aşılamanın önemi ve aşı  ile korunabilir hastalıklar hakkında eğitim verilmesi planlandı

Etiketler : #Çocuklarına   #aşı   #yapmayı   #reddeden   #ailelerle   #görüşüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN