Eğitimleri için çocuklarını sırtında taşıyan babanın çilesi bitiyor

Batman’ın Sason ilçesinde bir baba, okula giden çocuklarını köprü olmadığı için derenin karşısına geçirmek için sırtında taşımasını gündeme getirdikten sonra yetkililer harekete geçti.

17-12-2018

Okunma: 682


Batman’ın Sason ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan Tekevler (Gûndênû) köyünde yaşayan ve yaşları bir ile 10 arası değişen 5 çocuk babası Ergün Yar’ın (39), çocuklarını derenin karşısına geçirmek için sırtlamasını gündeme getirdikten sonra Batman İl Özel İdaresi ve Sason Kaymakamlığı harekete geçti.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Sason ilçesi Tekevler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza İl Özel İdaresi ve Sason kaymakamlığı tarafından yol çalışması başlatıldı. Bazı haber sitelerinde yayımlanan haberlere ilişkin Valimiz Hulusi Şahin’in talimatlarıyla, İlimiz Sason ilçesi Tekevler Mahallesi’nde oturan Yar ailesinin bulunduğu bölgede İl Özel İdaresi ve Sason Kaymakamlığı tarafından yol yapım çalışması başlatıldı." denildi.

Açıklanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Yar ailesinin evinin bulunduğu bölgede yapılan teknik incelemeler sonucunda, 3 bin 700 metrelik yolun stabilize hale getirilmesi, ardından 450 metrelik yeni yol ilave edilmesi çalışmalarına başlandı. Yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından taşımalı eğitim kapsamındaki çocuklar evlerinden alınarak okullarına taşınacak. Eğitim çağındaki çocuklarımızın en uygun bir şekilde eğitime devam etmeleri için bütün imkânlar seferber edilecektir."

Etiketler : #Eğitimleri   #için   #çocuklarını   #sırtında   #taşıyan   #babanın   #çilesi   #bitiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN