Emeklilerin beklediği aile sağlığı merkezi açıldı

Batman’da Emekli TOKİ Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

12-12-2018

Okunma: 815


Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emekli TOKİ Konutları Kardelen Mahallesinde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Vali Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Vali Hulusi Şahin 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunarak davetlilerle birlikte kurdeleyi kesti. Sağlık merkezini gezen Vali Şahin'e İl Sağlık Müdürü Osman Sünger bilgi verdi.

Sünger, "Birinci basamak temel sağlık hizmetleri kapsamında ve daha etkin bir sağlık hizmetine yönelik olarak sağlık merkezini açtık. Yaklaşık 890 bin TL'ye mal oldu. Sağlık Bakanlığına talebimiz olmuştu. 6 ayda tamamlandı. Şu an 2 birimden oluşuyor; ama nüfus artışı ve ihtiyaca göre 7 birime çıkarılabilecek şekilde inşa edildi.” diye konuştu.

Aile Sağlığı Merkezinde ilk aşamada 2 hekim ve 2 hemşire görev yapacağı, nüfus artış hızına göre 7 hekime kadar artırılmasının planlandığı belirtildi. Merkezde; hasta muayenesi, enjeksiyon-pansuman, laboratuar tetkikleri, gebe-lohusa-sağlam-çocuk takipleri, aşılama hizmetleri, aile planlaması, küçük cerrahi müdahaleler gibi birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri verilecek.

Etiketler : #Emeklilerin   #beklediği   #aile   #sağlığı   #merkezi   #açıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN