Soğuk algınlığına bitkisel çözüm

Kış günlerinde soğuk algınlığına yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla hastalıkların daha çabuk ve kolay atlatıldığını belirttiler.

05-12-2018

Okunma: 485


Hava değişikliğinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, ishal ve kusma gibi hastalıkların arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla bu hastalıkların tedavi edilebileceğini söyledi.

Tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerektiğine değinen aktarlar, yağmur yağarken şebeke suyunun pek içilmemesi, ellerin sık sık yıkanması, meyvelerin çok tüketilmesi ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundular.

Batman’da yıllardır şifalı bitkiler satan Kahraman Demir, mevsimsel hastalıklara yakalanmamak için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Vatandaşların, soğuk algınlığı için doktora göründükten sonra aktarlara gelmesinin önemli olduğunu belirten Demir, "Özellikle gelen bütün hastalarımıza ve müşterilerimize bitkisel ürünleri evde bulundurmaları gerektiğini söylüyoruz. Hatmin çiçeği, adaçayı ve ıhlamur gibi bitkiler özellikle tüketsinler. Karışık bitkisel çayları hasta olmadan önce keyif çayı olarak tüketsinler. Hasta olduktan sonra çok eziyet çekip gene bitkisel ürünleri kullanmak zorunda kalıyorlar. Astım, bronşit, kuru öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklar için bitkisel macunlar tüketilmelidir. Andız pekmezi ve zencefil gibi ürünlerinde faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çocukların bağışıklık sistemi için ayrı bitki türleri var onları özellikle hasta olmadan evvel tavsiye ediyoruz." dedi.

Şifalı bitkilerde kök bitkilerin kaynatıldığını, yaprak bitkilerin ise demlendiğini söyleyen Demir, öğütülmüş bitkilerin pekmez, bal ya da süte karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Etiketler : #Soğuk   #algınlığına   #bitkisel   #çözüm   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN