Vali'den 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Hulusi Şahin’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Münasebetiyle mesaj yayınladı

09-12-2018

Okunma: 567


Mesajında ; '' İnsanların doğuştan hür ve eşit olduğu" hakikatine dayanan Evrensel Beyannamenin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık günü,  Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname, tüm insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir.
Ülkemizin Beyanname’yi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması, bu konudaki hassasiyetinin göstergesidir. Zaten bizim inancımızda, kültürümüzde hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak öne çıkmaktadır ve tarihimiz insan hak ve hukukunun her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur. 
 
Bir cihan imparatorluğu mirası üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiştir.Hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle; insan haklarının gerçekleştirilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek örnek tecrübelere sahibiz.
 
İlimizde insan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Engeli olan kardeşlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımız devam edecektir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, toplumumuzun tüm bireylerinde insan hakları bilincinin oluşmasını, benimsenmesini ve toplumun huzur içinde yaşamasını temenni eder, tüm halkımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım. '' dedi

Etiketler : #Vali'den   #10   #Aralık   #Dünya   #İnsan   #Hakları   #Günü   #Mesajı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN