
"Gercüş'ün lağım suları Kırkat göletine akıtılıyor"
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat ve çevre köylerinin çiftçileri, yaklaşık 35 yıl önce arazi sulaması için yapılan Kırkat göletinde yaşanan sorunlara çözüm bekliyor.
15-10-2016
Okunma: 1145

Batman’ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı Kırkat (Kırkatê) köyü ve çevre köy çiftçileri yaklaşık 35 yıldır kullandıkları Kırkat göletinde (Baraja Kercosê) yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çözüm bekliyor.
Kırkat göletinden yararlanan çiftçiler adına gölette yaşanan sıkıntıları anlatan Abdullah Temiz, göletin eskisi gibi verimli olmadığını, sebebinin de Gercüş kanalizasyonlarının arıtılmadan gölete akıtılmasından kaynaklandığını belirtti.
Batman'da ikamet ettiğini ve Kırkat'ta çiftçilikle uğraştığını belirten Temiz, "Kırkat göletine Gercüş'ten akıtılan lağım suları nedeniyle Kırkat'ın verimli arazilerinin yüzde 80'ni ekilmeyecek durumdadır. Nedeni de lağım sularının arıtılmadan akıtılmasıdır. Lağım suları sorunu için bir kaç defa kaymakamlığa ve belediyeye baş vurduk. Arıtma tesisi kurulması için ricada bulunduk. Maalesef herhangi bir çalışma ya da bir bilgi bize verilmedi."dedi.
Kırkat göletinin arazilerin sulanması için kullanıldığını kaydeden Temiz, "Lağım sular akıtıldığı için Kırkat'ın sulak olan arazilerinin yüzde 80'ni verimsiz. Bu su şu anda hastalık yaymaktadır. Cilt bozuklularından sinir sistemlerine kadar da etki eden bir sudur. Nedeni de lağım sularıdır. Lağım sularını kaç defadır bildiriyoruz. Defalarca basınla paylaştık. Bu sorunu her türlü şekilde dile getirdik. Maalesef şu anda yapılan hiçbir çalışma yok. Hepsi şu anda kulak arkası edilmiş durumda, biz bundan şikayetçiğiz. Yetkililerin buraya bir müdahale etmesini istiyor ve rica ediyoruz." şeklinde konuştu.
 BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
 8. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI 8. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
 TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
 ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
 TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ! TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
 Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı
 BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU
 BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
Makaleler
Hava Durumu





















