
10 YAŞINDA ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLMEKTEN KURTARILDI
Batman bölge devlet hastanesi başarılı ameliyatlarına birini daha ekledi. Plastik Rekonstruktif ve Estetik. Cerrahı Op. Dr. Fırat Acar, 10 yaşındaki bir hastanın bacağının kesilmesinden kurtardı.
29-09-2016
Okunma: 1368

Siirt’in Pervari ilçesinde yaklaşık 3 ay önce ateşli silah ile sol bacağından yaralanan, kaval kemiği ve üzerindeki kas ve cilt dokusu parçalanan ve bacağının kesilmesi söz konusu iken, 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar’a Batman Bölge Devlet Hastanesinde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Fırat Acar umut oldu. 10 saat süren başarılı ameliyat ile diğer bacağın baldır kemiğinden alınan kemik doku, kas ve cilt dokusu yaralı bacağa nakledildi.
Ameliyat 10 saat sürdü
Operasyonu gerçekleştiren Op.Dr.Fırat Acar , ’’ Dış merkezden hastanemize sevk edilen hastanın sol bacağında tibia dediğimiz kaval kemiğinde yaklaşık 12 cm’lik kemik kaybı ve beraberinde geniş boyutta cilt kaybı mevcuttu. Kemik ve cilt kaybını onarmak için diğer bacaktan alınan fibula adı verilen baldır kemiği cilt ve kas dokusu ile birlikte sol bacağa nakledildi. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi‘’ dedi. Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Dr.Acar bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini de söyledi.
Oğlumun bacağını kurtardı
Mehmet Rasim Dündar’ın babası Kasım Dündar şöyle konuştu, “ Bir kaza sonucu bacağından yaralanan çocuğuma Op. Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktoruma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Objektif Gazetesi'nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu'na Ziyaret
ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
BATMAN HAVALİMANI'NDA 5 AYLIK TABLO
Makaleler
Hava Durumu

















