
BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
Batman Belediyesi, altyapı sorunlarının yaşanmaması amacıyla kanalizasyon bacalarında temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
21-01-2026
Okunma: 141

Kent genelinde hummalı bir çalışma yürüten ekipler, temizlik sırasında bacalardan çıkan atıklar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü ekipleri; wc, lavabo ve kanalizasyon giderlerinin tıkanmasına neden olan unsurları bertaraf etmeye devam ediyor.
Batman’ın tüm mahallelerindeki sokak, cadde ve bulvarlarda bulunan kanalizasyon bacalarının periyodik temizliği sürdürülürken, bacalardan çıkan atıklar dikkat çekiyor.
Yetkililer, suyun sağlıklı şekilde akabilmesi için giderlerin açık tutulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, kanalizasyon bacalarına atılan inşaat malzemeleri ve hayvansal atıkların ciddi sorunlara yol açtığını belirtti.
İl genelinde 16 binin üzerinde kanalizasyon bacası ve gider ızgarası bulunduğunu ifade eden BASKİ yetkilileri; baca ve ızgara çevrelerinde ağaç dalları, taş, briket ve tuğla gibi inşaat atıkları, giysiler, hayvansal atıklar, lastikler ve hatta hayvan leşleriyle karşılaşıldığını dile getirdi.
Yetkililer, altyapı sisteminin zarar görmemesi ve olası taşkınların önlenmesi için vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
Makaleler
Hava Durumu

















