
Batman’da PKK’ye ait sığınaklar imha edildi
Batman’ın Hasankeyf ve Gercüş ilçesinde PKK’ye ait 4 sığınağın tespit edilerek imha edildiği bildirildi.
21-04-2016
Okunma: 863

Batman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, Hasankeyf ve Gercüş ilçesi bölgesinde PKK’ye ait olan ve içinde yaşam malzemesi, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu 4 sığınak tespit edilerek imha edildiği bilfirildi.
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Batman’ın Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri ile Siirt ili Güneşli köyü mülkî sınırları içerisindeki bölgede yapılan arazi araması esnasında BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 4 ayrı sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklar içerisinde; EYP yapımında kullanılan malzemeler, EYP düzeneğini patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Örgüt mensuplarınca kullanılan 4 adet sığınak kullanılamaz hale getirilerek, sığınak içerisinde ele geçirilen malzemelerden delil teşkil edenler Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alınmış, diğerleri ise olay yerinde imha edilmiştir.” denildi.
Açıklamanın devamında, bölgede yaşadığı değerlendirilen PKK'lilerin yakalanması için operasyonlara devam edildiği belirtildi.
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
“ALIN TERİ PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ”
“YENİ FESTİVALLERLE BU COŞKUYU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
YER FISTIĞI EKİMİ YAPILDI
44 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
Hasankeyf’te öğretmen akademisi için alan incelemesi yapıldı
JANDARMA BOT TİMİ İLE ASAYİŞ BERKEMAL
Makaleler
Hava Durumu