
Farkında olmadığınız borçlarınız olabilir!
Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, vatandaşların farkında olmadan vergi borçlusu olabileceğini belirterek sistemden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu.
20-10-2016
Okunma: 1028

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, vatandaşların farkında olmadan vergi borçlusu olabileceğini belirterek sistemden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu ve vergi borçları için yapılandırma süresinin 31 Ekim’de dolacağını söyledi.
Ertürk, “Haberinizin olmadığı trafik, askerlik parası, nüfus cezası, seçim cezaları gibi borçlarınız olabilir. Bunları gib.gov.tr’den ya da mobil uygulamadan sorgulatın. Vatandaş genellikle bu tür cezaların farkında olmuyor” dedi.
Vergi borçları için yapılandırma süresinin 31 Ekim’de dolacağı uyarısında bulunan Ertürk, süre uzatımı olmayacakmış gibi vatandaşın hassas olması istedi.
Ertürk, “Bu yapılandırmada, korkutma ya da zoraki yönlendirme gibi bir durumun söz konusu değil. Mükellefler, vatandaşlar gönül rızası ile katılmalı, başvurmalı. Onlara şunu diyemeyiz: ‘İdare kapasitesi gelişti, çok daha etkili şekilde vergi ziyanına sebep olacak iş ve işlemleri takip ediyoruz, kanunla kendinizi koruma altına alın’. Vatandaş kararı kendisi versin. Güzel fırsatlar var kanunda. Kaçırmayın.” diye belirtti.
Borç sorgusu, http://www.gib.gov.tr/ adresinde yapılabiliyor
NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
Dicle Elektrik’ten enerji verimliliğine sürdürülebilir katkı
Makaleler
Hava Durumu















