
İlimizde Engelliler Haftası Kapsamında Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Engelliler Haftası” kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
10-05-2018
Okunma: 1475

İl Emniyet Müdürlüğü önünden başlayıp, Öğretmenevi bahçesinde tamamlanan yürüyüşte engelli vatandaşları yalnız bırakmayan Vali Deniz, kendileriyle yakından ilgilenerek, yürüyüşe eşlik etti.
.jpg)
.jpg)
Öğretmenevi bahçesinde son bulan yürüyüş sonrası engelli vatandaşlar tarafından hazırlanan gösterileri bir süre izleyen Vali Deniz, engelliler haftasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutlayan Vali Deniz, asıl engelin insanlarımızın zihninde olan engel olduğunu belirterek, “Bizler bu engelleri aşmaya çalışıyoruz. Empati kurmamız lazım. Onların sorunlarını her zaman neler olabileceğini hissetmek ve onlara çözüm üretmek bizim görevimizdir. Engellilerimizi bir haftada değil her zaman anlamak, varsa sorunlarını çözmek için gayret göstermeliyiz. İlimizde engelli vatandaşlarımızın faaliyet gösterdiği spor kulüpleri var, onların belirli aktivitelerin içinde yer alması çok önemli, önümüzdeki dönemde daha da geliştirerek, engellilerimizin kent yaşamıyla, sosyal yaşamla ve ekonomik yaşamla iç içe bir hayat tarzına kavuşmaları için gerekli düzenlemeleri yapmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.
Son yıllarda devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak birçok çalışmanın yapıldığını ifade eden Vali Deniz, eskiden engelli vatandaşlarımız evlerine kapanarak sosyal yaşamlarını sürdürüyorlardı. Şimdi ilimizde 2 tane özel eğitim kurumu var ve bu sayıyı önümüzdeki yıl 4’e çıkarmayı hedefliyoruz, Eğitime ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşımıza özel eğitim vermekle hükümlüyüz” dedi.
Programda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Deniz, engelli vatandaşların ‘Engelliler Haftasını kutladı.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
ANNELER YARIŞTI, ÇOCUKLAR EĞLENDİ
PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
Makaleler
Hava Durumu

















