
Memurluğa giriş için 'güvenlik soruşturması' şartı
KHK ile devlet memurluğuna girmek için aranan şartlara "güvenlik soruşturması" maddesi de eklendi.
31-10-2016
Okunma: 1201

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna girmek için aranan şartlara "güvenlik soruşturması" maddesi eklendi.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı KHK'da, "Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler" başlığı altında devlet memurluğuna alınacaklara ilişkin düzenlemelere yer verildi
Yeni düzenlemeye göre, devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklendi.
Ayrıca "Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak” ise "bir daha atanamayacak şekilde devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren haller" kapsamına alındı.
Makaleler
Hava Durumu





DEVLETTEN ÇOCUKLARA SABAH DESTEĞİ
51 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
BATMAN'DA "ROJAVA’DA SAVAŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ
SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK










