
Para yutan çocuk ölümden döndü
Batman'da evinde oyun oynarken yuttuğu 25 kuruş metal para nefes borusuna kaçan 5 yaşındaki çocuk ölümden döndü.
28-09-2016
Okunma: 1162

Batman merkez Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde oyun oynayan 5 yaşındaki Hayrulnisa Bademci isimli çocuk, oynadığı sırada 25 kuruş parayı ağzına koydu. Ağzındaki para nefes borusuna kaçan minik Hayrulnisa hastanelik oldu.
Edinilen bilgiye göre, oyun oynadığı sırada metal para yutan Hayrulnisa, ailesi tarafından aile sağlık merkezine, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve özel bir hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ailenin iddiasına göre, minik Hayrulnisa nefes borusundaki metal paradan dolayı rahat nefes alamadığı sırada ambulansla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Burada nefes borusunda metal paranın olduğu ve herhangi bir müdahalenin yapılamayacağından dolayı özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak özel hastanede müdahale öncesi ailenin 600 TL ödemesi gerektiğini belirtti. Hastane yetkilileri 'para ödenmeden müdahalenin yapılmayacağını' söyleyerek bir skandala imza atıldı. Nefes almakta zorluk çeken minik kız Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Yaşananlara tepki gösteren Hayrulnisa'nın ninesi Türkiye Bademci, "Çocuğumuzu tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük. Buradan özel bir hastaneye sev edildik. Tedavi için 600 TL para istendi. Üzerimizde paranın olmadığını söyledik. Torunumun ölüm tehlikesi olduğu halde müdahale edilmedi. Devlet hastanesine kaldırıldık. Burada yapılan müdahale ile metal para midesine indirildi ve elhamdülillah durumu şimdi iyidir." şeklinde konuştu.
Objektif Gazetesi'nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu'na Ziyaret
ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
BATMAN HAVALİMANI'NDA 5 AYLIK TABLO
Makaleler
Hava Durumu

















