
POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, bankaların uyguladığı POS komisyon oranlarının esnaf ve sanatkârı ciddi şekilde zorladığını belirterek bankalara çağrıda bulundu.
04-02-2026
Okunma: 344

Başkan Kaplan yaptığı açıklamada, artan maliyetler, yüksek kira giderleri, enerji fiyatları ve vergi yükü altında ayakta kalmaya çalışan esnafın bir de yüksek POS komisyon oranlarıyla karşı karşıya bırakıldığını ifade etti. Nakit kullanımının her geçen gün azalmasıyla birlikte kartlı ödeme sistemlerinin zorunlu hale geldiğini vurgulayan Başkan Kaplan, bu durumun bankalara yüksek kazanç sağlarken, esnafın kâr marjını doğrudan erittiğini söyledi.
Esnafımız artık satış yaparken kazandığından çok komisyon öder hale gelmiştir. POS cihazları bir tercih değil, zorunluluktur. Bankaların bu zorunluluğu fırsata çevirmesi kabul edilemez diyen Başkan Kaplan, komisyon oranlarının makul, adil ve sürdürülebilir seviyelere çekilmesi gerektiğini dile getirdi.
Başkan Kaplan, özellikle küçük ölçekli işletmelerin bu yükün altında ezildiğini belirterek, bankaların sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Esnaf ayakta kalırsa ekonomi ayakta kalır. Esnafın ayakta kalabilmesi için bankaların da taşın altına elini koyması şarttır, ifadelerini kullandı.
Başkan Kaplan, ilgili kamu kurumlarını da bu konuda düzenleme yapmaya davet ederek, POS komisyon oranlarına yönelik yasal bir çerçeve oluşturulmasının kaçınılmaz hale geldiğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Makaleler
Hava Durumu






29 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
YOLLARDA YOĞUN MESAİ
ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
HASANKEYF MUHTARLARINDAN KAYMAKAM BÜYÜK'E ZİYARET










