
Turizmciler Batman'ın tarihi mekânlarını gezdi
Turizm gezisi kapsamında Batman'a gelen ve Batman Müzesi ile Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret eden turizmciler, tarihi mekânları gezdiler.
01-10-2017
Okunma: 1038

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman tanıtım programı kapsamında kente gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve tur operatörleri heyeti ile birlikte Batman Müzesi ve Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret etti.
Müze ziyareti öncesinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kütüphaneyi ziyaret eden Vali Deniz ve turizm heyeti, kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir süre sohbet ederek, kendilerine başarılar diledi.
Paleolitik-Neolitik, Ilısu ve Hasankeyf Salonu olmak üzere 3 sergi salonunun bulunduğu ve yaklaşık 450 adet eserin sergilendiği Batman Müzesi'ni ziyaret eden heyete, müze yetkilileri tarafından eserler hakkında bilgi verildi.
Daha sonra müze müdürlüğünün konferans salonunda Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafından bölgenin ve ilin tarihi ve kültürel zenginliği hakkında heyete kısa bir sunum yapıldı.
Müze ziyaretinin ardından Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bulunan dehlizlerle yer altına uzanan yer altı katıyla birlikte 3 katlı Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret eden heyete, yetkililer tarafından manastırın tarihi dokusu hakkında bilgi verildi.
Heyet, 3 günlük gezi programı kapsamında tarihi Hasankeyf ilçesinin yanı sıra ilin diğer tarihi mekânlarına da çeşitli ziyaretler gerçekleştirecekler.
Gezi programına Vali Deniz'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve ilgili kamu kurum yöneticileri de katıldı.
NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
Dicle Elektrik’ten enerji verimliliğine sürdürülebilir katkı
Makaleler
Hava Durumu















