
Yardımlar yetersiz olunca cami inşaatı yarım kaldı
Batman’da geçen yıl inşaatına başlanan ancak yapılan yardımların yetersiz olması nedeniyle hizmete sunulamayan Karşıyaka Camii, hayırseverlerinin ilgisini bekliyor.
12-07-2016
Okunma: 962

Batman’ın Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan H. Musa Camii, ihtiyacı karşılamadığından 15 ay önce yıkılıp yerine dört katlı çok amaçlı cami temeli atıldı. Ancak yapılan yardımların yetersiz kalması nedeniyle cami inşaatının da durduğunu belirten cami cemaati, hayırseverlerin yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Cami inşaatıyla ilgili bilgi veren caminin imam hatibi Mehmet Tayip Toğluk, yeni yapılacak camide aynı andan bin 500 kişinin namaz kılabileceğini söyleyerek bunun yanında kadın ve erkek taziye evi, Kur'an Kursu, imam lojmanı gibi bölümlerin de yapılacağını belirtti.
Camiye bir minareye daha ekleyerek çift minareli bir cami yaptıklarını ifade eden Toğluk, hayırseverlere seslenerek, “Bu Camiyi yaptığımız için şu anda borçlar altındayız. Yaklaşık 100 bin TL borcumuz var. Erkek ile bayan Kur'an Kursunu ve taziye evlerini bitirdik. Fakat paramız olmadığından camide kaba inşaatı dışında herhangi bir iş yapmadık. Bu konuda zengin, hayırsever Müslümanlardan yardım bekliyoruz.” dedi.
Mahalle sakinleri de bir an önce caminin bitirilip hizmete açılacağı günü iple çektiklerini belirtti.
Öte yandan, hayırseverler 0533 613 35 01 numaralı telefonu arayarak camiye yardım yapabiliyor.
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
“ALIN TERİ PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ”
“YENİ FESTİVALLERLE BU COŞKUYU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
YER FISTIĞI EKİMİ YAPILDI
44 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
Hasankeyf’te öğretmen akademisi için alan incelemesi yapıldı
JANDARMA BOT TİMİ İLE ASAYİŞ BERKEMAL
Makaleler
Hava Durumu