"Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır"

Batman'da sabah namazı buluşmalarına katılan İl Müftüsü Turgut Erhan, gençlere sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak olduğunu belirtti.

02-05-2017

Okunma: 839


Batman İl Müftülüğü tarafından üniversiteli kızlara yönelik Kutlu Doğum etkinliği ve gençlere yönelik de "Haydi Gençler Sabah Namazında Buluşalım" temalı sabah namazı programı düzenlendi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü içindeki Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdunda üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hz. Peygamber (sav) ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerinin de katıldığı konferansta Akbulut katılımcılara yönelik tavsiyelerde bulundu. Akbulut, "Kendisine yüklenilen sorumluluk ve emanetleri yerine getirip koruyan, ihanet etmeyen, ahdine vefa gösteren, sözü özü bir ve dosdoğru olan, kimseye zararı dokunmayan, başkalarına güven veren ve güven duyan olmalıyız. Günümüz dünyasında insanlar çıkar ve menfaate dayalı, sadece kendini düşünen bencil bir varlık haline geliyor. İslam insana ve insan ilişkilerine büyük önem verir. Zaten İslam dini de insanların hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olmaları için gelmiştir. Bunun için İslam insanların adalet, barış ve mutluluğuna yönelik prensipler getirmiştir." dedi.

İnsan için vazgeçilmez değerlerden birisinin de güvenilirlik olduğunu belirten Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsan, güvenilirliği kadar itibar görür. Güvenilmeyen insanlar toplum tarafından dışlanırlar. Eğer bir insanın güvene dayalı ilişkiler kurma isteği ve ihtiyacı varsa her şeyden önce güvenilir bir insan olması gerektiğini bilmesi gerekir. Sözü ve özü bir, söylediğini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişi olmak, ilişkilerinde adil ve tutarlı davranmak ve bütün bunları sürekli yapmak güvenilirliğini sağlayacaktır."

Gençler sabah namazında buluştu

Öte yandan, İl Müftülüğü "Haydi Gençler Sabah Namazında Buluşalım" sloganıyla yapılan faaliyetlerine devam ediyor. Müftülük tarafından tertip edilen sabah namazı gençlik buluşmaları farklı camilerde idrak ediliyor.

Sabah namazı buluşmalarında çok sayıda gencin yer almasından dolayı memnuniyetini dile getiren İl Müftüsü Turgut Erhan, burada yaptığı konuşmada, "Mal ve evlat bizim için birer imtihan vesilesidir. Çocuklarımız bizim göz nurumuz, ümidimiz, istikbalimizdir. Onları imanlı ve ihlaslı yetiştirmek bizim temel görevlerimizdendir. Peygamberimizin yanında hep gençler yer almış, onu destekleyenler hep gençlik olmuştur. Gençlerimizi her türlü tehlikeden korumak ve kollamak büyüklerin en temel ve en önemli görevidir. Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Gençlere   #sahip   #çıkmak   #geleceğe   #sahip   #çıkmaktır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN