‘’ İnsan Hakları Savunucusu ve Barış Elçisi Tahir Elçi İçin Adalet!’’

İHD 481.Hafta Basın Açıklaması

02-12-2018

Okunma: 568


açıklamada ; ''28 Kasım 2015'te yani tam 3 yıl önce yani Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu ve barış elçisi Tahir Elçi Diyarbakır ili Sur ilçesi, tarihi Dört Ayaklı minarede çatışmalardan kaynaklı yaratılan tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledildi. Israrlı bir şekilde barış talebinde bulunan Tahir Elçi 28 Kasım 2015 tarihinde de savaş ve silahlı çatışmanın insanlar, çevre ve kültürel miras üzerindeki yıkıcı etkisini anlatmak için oradaydı.

Sevgili Tahir ELÇİ; üç yıl önce ayaklarından vurulmuş Dört Ayaklı minarenin çığlığına ses olmak için çıkmıştı Diyarbakır Barosu başkanlık ofisinden. Silahlı onca insanın arasında vurulup asırlık bir çınar ağacı gibi devrilmeden hemen önce elinde ‘İnsanlığın mirasıyım’ yazan bir döviz vardı. Doksanlarda herkesin gözü önünde işlenmesine rağmen faili meçhul kalan cinayetler gibi, tüm ülkenin gözü olacak onlarca kameranın önünde öldürülmüştü.

Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçti ancak soruşturmasına ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.'' den ildi

Etiketler : #‘’   #İnsan   #Hakları   #Savunucusu   #ve   #Barış   #Elçisi   #Tahir   #Elçi   #İçin   #Adalet!’’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN