"Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"

Batman’da üniversite öğrencilerine yönelik umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” yapıldı.

23-12-2018

Okunma: 814


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde üniversite öğrencilerine yönelik Batman’da umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Umre ödüllü sınav; İl Müftülüğünün organizasyonunda Üniversite Merkez Kampüsü’nde yapıldı.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Ahmet Duran, ilk defa yaptıkları sınavdaki amacın öğrencileri Peygamber ile buluşturmak olduğuna işaret etti.

Sınavda birinci olanların umre ile ödüllendirileceklerini aktaran Duran, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 81 ilimizde üniversite öğrencilerimize yönelik ‘Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’ düzenlemektedir. İlimizde de bu sınava 111 öğrencimiz müracaat etmiştir. Öğrencilerimiz sınava katılmışlardır. Sınavda Peygamberimizle alakalı sorular çıkmaktadır. Bayanlar ve erkekler ayrı kategori olmak üzere il birincileri Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından umre ile ödüllendirileceklerdir.” dedi.

Sınavın ilk defa yapıldığını vurgulayan Duran, “Bu sınavımız ilk defa yapılmaktadır. İnşallah gelecek yıllarda katılım daha yüksek olacaktır. Bundan sonra da inşallah bu gibi sınavlar artarak devam edecektir. Üniversite okuyan gençliğe yönelik Peygamberimiz ile alakalı kitapları okuma, anlama, tatbik etme ve onun da ötesinde dünyada bir umre ile ahirette cennetle inşallah mükâfatlanma imkânı nasip olacaktır. Bu sınavdaki amaç gençliğimizi Peygamber ile buluşturmaktır. Onları Peygamberimiz hakkında bilgi sahibi kılmak, kitap ile buluşturmak, Peygamberimizin getirdiği evrensel mesajları öğrenmek, tatbik etmektir ve gençlik yıllarında Peygamberimizle hemhal olmak için bu yarışmayı düzenliyoruz.” diye konuştu.

Duran, umre ödülünün yanı sıra birinciler hariç dereceye giren ilk 10 kişiye Hadislerle İslam Kitabı (7 cilt) hediye edileceğini kaydetti.

Etiketler : #Mevlidi   #Nebi   #Gençlik   #Bilgi   #Yarışması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN