465 gram doğan bebek tedavi ile hayata tutundu

Batman'da 465 gram olarak dünyaya gelen bebek, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesinde yaşama tutunarak 2 kilo ağırlığında ailesine kavuştu.

09-01-2017

Okunma: 1166


Yaşama şansı çok az olan bebek Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesinde yaşama tutundu. 465 gram olarak dünyaya gelen Zilan bebek 2 kilo ağırlığında ailesine kavuştu.

Zilan bebek ile ilgili bilgi veren Yeni Doğan Uzmanı Dr. Şenay Çoşkun, "Hastanemizde 23 haftalık olarak dünyaya gelen bebek, yeni doğan ünitemizde tedavi altına alındı. Gelişmiş ülkelerde bile 500 gram altı bebeklerin yüzde 85’i kaybedilmektedir. Prematüre bebeklerde pek çok sorunlar gelişebilmektedir. 465 gram olarak dünyaya gelen kız bebeği 2 kilo ağırlığında sağlıklı bir şekilde ailesine kavuştu. 'Az Elle, Çok Gözle' anlayışıyla yeni doğan yoğun bakım ünitemizde bebeklerimize başarılı bir ekip çalışması yürütmekteyiz. Periyodik aralıklarla kontrolleri yapılan Zilan bebek bugün ise 5 kilo 900 gram ağırlığında yaşama gülücükler saçıyor."

Zilan Bebeğin annesi, "Bebeğimin yaşayacağına hayatta kalacağına önceleri pek inanmıyordum. Bebeğim yeni doğan ünitesinde tedavi altına alındığında, burada bebeklere gösterilen ilgi ve duyarlılık karşısında umutlandım. Her gün bebeğim biraz daha iyiye gitmeye başladı. Bugün ise bebeğim 5 kilo 900 gram. Özellikle yeni doğan doktoru ve çalışma ekibine gösterdikleri çaba ve emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum."dedi.

2 bin 345 bebek tedavi gördü

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane Yöneticisi Dr. Dilfuza Ağalıoğlu, "Hastanemiz 3'ncü düzey Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 2016 yılı içerisinde 2 bin 345 bebek tedavi gördü. Yeni doğan ünitemizde bebeklere en iyi şekilde sağlık hizmetinin verilmesi hususunda tüm çalışanlar gerekli hassasiyeti göstermektedirler. Nitekim 465 gram doğan Zilan bebeğe de yapılan tedaviler iyi sonuç vermiş ve 2 kilo ağırlığında ailesine kavuşmuştur. Bu sevinci paylaşmanın mutluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Etiketler : #465   #gram   #doğan   #bebek   #tedavi   #ile   #hayata   #tutundu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN