735 kamu personeli görevinden uzaklaştırıldı

Batman Valiliği, 735 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

23-11-2016

Okunma: 887


15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Batman’da görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan kamu personelleriyle ilgili valilik tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, 735 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Tutuklanan personel sayısının 198 olduğunun bildirildiği açıklamada, “İlimizde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 735 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış olup, bunlardan 198 kişi tutuklanmış, 79 kişi adli kontrol ile serbest kalmıştır. Tutuklananlardan biri vali yardımcısı, biri ilçe yazı işleri müdürü, 14’ü askeri, 127’si emniyet, 37’si adliye personeli, 15’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, biri il özel idare, biri defterdarlık ve bir personel de kamu hastaneleri genel sekreterlik personelidir." denildi.

Açıklamada, KHK ile 89 kamu personelinin görevinden ihraç edildiği kaydedilerek, “İhraç edilenlerden 69’u İl Emniyet Müdürlüğü, 3’ü İl Jandarma Komutanlığı,  biri Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2’si İl Defterdarlığı, 5’i Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, 2’si Halk Sağlığı Müdürlüğü, biri Beşiri Belediyesi, 2’si Batman Belediyesi ve 4’ü İl Özel İdaresi personelidir. Ayrıca KHK ile Devlet Hava Meydanları İşletme Genel Müdürlüğünden 2 personel göreve iade olmuş, 4 dernek ve bir radyo kapatılmıştır. Kapatılan bir dernek ise tekrar açılmıştır.” ifadelerine yer verildi

Etiketler : #735   #kamu   #personeli   #görevinden   #uzaklaştırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN