AFİF DEMİRKIRAN DIŞ İLİŞKİLER BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

22.Dönem Batman Milletvekilliği yapan Afif Demikıran, AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

22-09-2018

Okunma: 2274


22.Dönem Batman Milletvekilliği yapan Afif Demikıran, AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

AK Parti’de yaptığı çalışmalarla bilinen ve milletvekilliği sırasında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanlığı görevinde de bulunan Demikıran, yeni göreviyle partisine hizmet edecek
Yılmaz, Devlet Başkanı Makamına gönderdiği görevlendirme olur onayı resmi evrağında,” Dış İlişkiler Başkanlığımızın iş ve işlemlerinin daha düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla 23-24.Dönem Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Meryem Göka, 27.Dönem Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti yedek MKYK üyesi Emre Ete, 22-23.Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 27.Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, 24-25 ve 26.Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Dış ilişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcılığı olarak görevlendirilmelerinin uygun olacağı mütalaa olunmaktadır. Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde Parti tüzüğümüzün 79.Maddesi uyarınca, adı geçenlerin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesini olurunuza arz ederim” 21.09.2018 tarihli Dış İlişkiler Başkanlığının görevlendirme evrağını Genel Başkan Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalayarak onadı.

Afif Demirkıran Kimdir ?

Afif Demirkıran, 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Baba adı Mehmet Şerif, anne adı Hanife'dir.

Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı.

Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır. ( Mehmet Selami AKGEYİK)

Etiketler : #AFİF   #DEMİRKIRAN   #DIŞ   #İLİŞKİLER   #BAŞKAN   #YARDIMCILIĞINA   #GETİRİLDİ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN