Akciğerde oluşan önemli hastalıklar

Akciğerde oluşan önemli hastalıklar

13-11-2018

Okunma: 1087


Batman Medical Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Hüseyin Arpağ, Akciğer hastalıkları ile ilgili bilgiler verdi.
 
 Akciğer hastalıklarının, kalp ve damar sisteminde meydana gelen hastalıklardan sonra insan hayatını ciddi anlamda tehlikeye sokan sağlık problemleri arasında 2. Sırada yer aldığını belirten Arpağ, “Akciğer hastalıklarının bu denli ön plana çıkmasında rol oynayan birinci etken sigara tüketimidir. Akciğerde oluşan hastalıklar arasında bazıları önem dereceleri diğerlerine oranla daha yüksek olduğu için ön plana çıkmaktadırlar. Lejyoner hastalığı: Legionella bakterisinin yol açtığı akciğer hastalıklarındandır.
Plörezi: Bu hastalık akciğeri içten ve dıştan saran zar arasındaki sıvı birikimiyle oluşan akciğer hastalıklarındandır. Göğsün yan tarafında batma şeklinde bir ağrıya neden olmaktadır.
Akciğer kanseri: Erkeklerde en çok görülen akciğer hastalıklarından biridir. Kadınlarda da artan sigara kullanımı bu hastalığı tetiklemektedir.
Pnömoni: Zatürre adıyla tanımlanan akciğer hastalıklarından biridir.
Akciğer embolisi: Bu hastalık, akciğer atardamarı yada akciğer atardamarının kollarından biri ile birkaçının kan pıhtısı ile tıkanması sonucu meydana gelmektedir. Nedeni bacaklardaki veya baldırlardaki atardamarlarda oluşan pıhtının dolaşıma katılması akciğer hastalıklarından emboliyi oluşturmasıdır.
Akciğer hastalıklarına karşı alınabilecek koruyucu önlemler: Sigara içilmemeli ya da sigara içmiyorsanız sigara içilen yerlerde fazla durmamalısınız. Uyuşturucunun her türü kullanılmamalı. Çocukların aşıları aşı takvimine uyularak düzenli olarak yapılmalıdır
Çevre kirliliğine yer verilmemeli çünkü çevrenin kirlenmesi havanın da kirlenmesi demektir
Öksürük, ateş ve balgam atılması gibi akciğer hastalıklarının belirtileri varsa mutlaka konuda uzman bir hekime danışılmalıdır” diye konuştu.

Etiketler : #Akciğerde   #oluşan   #önemli   #hastalıklar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN