Akel: ‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’

DBP İl ve İlçe Belediyeleri yaşanan çatışmalı süreç, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, 5 Eylülde başlatılan açlık grevi ve hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlenmesine bir tepki olarak Batman Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, ‘’ AKP iktidarının dayattığı bütün bu hukuk ve ahlak dışı uygulamalarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz’’ dedi.

06-09-2016

Okunma: 1022


DBP İl ve İlçe Belediyeleri yaşanan çatışmalı süreç, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, 5 Eylülde başlatılan açlık grevi ve hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlenmesine bir tepki olarak hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlemesine ilişkin Batman Belediyesi önünden bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya DBP ve HDP Batman İl ve İlçe Yönetimi, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları, Batman Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

‘’Özgürlük için ne yapılıyorsa onu yapacağız’’

Yaşanan sürece ilişkin kısa bir açıklama yapan DBP Batman İl Eşbaşkanı Abdülbari Karaağaç, ‘’ 15 Temmuz da bir darbe yapıldı ve hemen ardından OHAL ilan edildi. Bununla beraber halkın seçtiği belediyelere de kayyum atandı. Yapmamız gereken tek bir şey var o da bu hukuksuzluklara karşı direnmek. Biz de sonuna kadar direneceğimizi belirtiyoruz. Çünkü direnerek yaşanılır. Özgürlük için ne yapılıyorsa bizde onu yapacağız’’ dedi.

‘’Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’

Kayyum atamalarına ilişkin kısaca konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, ‘’ 1 Kasım seçimlerinden bu yana ülkede nelerin yaşandığı gözlerimizle gördük. Yapılan saldırıların ve ölümlerin haddi hesabı yoktur. Bunun tek sebebi de hükümet ve ülkeyi yönetenlerdir. Biz yıllardır halk için çalışıyoruz ve hakkını de vererek çalışmalarımızı yürüttük. Yılardır örnek olabilecek bir çalışma yürüttük. Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’

DBP Batman İl, İlçe ve Belde Belediyeleri adına basın açıklamasını yapan Akel, ‘’Bir avuç karar vericinin iktidar hırsı ve kazancı uğruna milyonlarca insanın kaybettiği bir savaşın en acımasız günlerinden geçiyoruz. Geride bıraktığımız yüzyıl gibi bu son bir yılda da hırsları aklını aşan bir avuç ihtiyarın sonu gelmez ihtirasları uğruna binlerce gencimizi daha toprağa gömdük, gömmeye devam ediyoruz. Barış ve huzur içinde hep beraber hayatımızı ve geleceğimizi insanca ve evrensel değerlere uygun yeniden inşa etme imkanı varken, güç ve iktidarın deliye çevirdiği bir suç koalisyonu tarafından başlatılan bu savaşla, geleceğimiz karartılıyor, hayatımız esir alınıyor, bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’ ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Akel:   #‘’Bütün   #bir   #ülke   #cehenneme   #dönüştürülüyor’’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN