ATIK PİL TOPLAMA KAMPANDA BİRİNCİLER BELLİ OLDU

Batman Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte başlattığı geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu.

07-06-2018

Okunma: 620


Bir yıl boyunca devam eden kampanyada, okullar arasında en fazla atık pil toplama yarışması düzenlendi.  Belirlenen sürenin bitiminde en fazla pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, Selçuklu Ortaokulu ikinci ve Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu. 

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte atık pil toplama kampanyası düzenledi. 2 Ekim 2017 tarihinde başlatılıp 30 Nisan 2018 tarihinde sona eren geleneksel okullar arası ‘Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesinde düzenlenecek bir törenle verilecek. 

İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan kampanyada 1.112 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 200 kilogram atık pil toplayan Selçuklu Ortaokulu ikinci ve 88 kilogram atık pil toplayan Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi, masa tenisi masası, raket, file, masa tenis topu almaya hak kazandı.

Yarışmada ikinci olan Selçuklu Ortaokulu, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu,  3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badmington raketinden oluşan Spor seti kazanırken, üçüncü olan Petrol Ofisi İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosu ödülünün sahibi oldu.

 Belediye Çevre Koruma  ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmada, okullarda toplanan 
2006,35 kilogram atık pilin, bertaraf edilmesi için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderileceği açıklandı. 

Etiketler : #ATIK   #PİL   #TOPLAMA   #KAMPANDA   #BİRİNCİLER   #BELLİ   #OLDU   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN