Bakan Ramazanoğlu ‘Amacımız aileyi güçlendirmek’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, her ailenin bir danışmanının olacağını belirterek, “Böylelikle biz ailenin içine girmek istiyoruz. Amacımız aileyi güçlendirmek” dedi.

25-02-2016

Okunma: 1087


Batman’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ramazanoğlu, yaklaşık 4-5 haftadır, Doğu ve Güneydoğu’daki il ve ilçelerini gezdiklerini söyledi. Ziyaretlerinin gezip görmek amaçlı değil, saha çalışması olduğunu anlatan Bakan Ramazanoğlu,“Bundan yaklaşık 3 hafta önce Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Mardin’de 10 maddelik bir eylem planını açıklamıştı. Doğu ve Güneydoğu illerimizle ilgili olarak bu süreçle ilgili olarak 10 maddelik eylem planında ilk sıralarda yer alan en önemli maddelerinden bir tanesinde bizim bakanlığımız olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ilgilendiren büyük bir projeyi Başbakanımız Türkiye kamuoyuyla paylaştı. Bu projemizin kısaltılmış adı ASDEP, açılımı ise Aile Sosyal Destek Projesidir” dedi.

PROJEYİ BAŞLATTIK

Projeyi başlattıklarını ve saha çalışması yapmaya başladıklarını anlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:“Projeli 2019 yılına kadar bütün Türkiye’de uygulamaya koyacağız. Bu projenin ana teması şu, her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bu proje Sağlık Bakanlığının aile hekimliğinden model alınmış bir projedir. Dünyada şu anda birçok ülkede uygulanmaktadır. Avrupa ve Amerika’da hatta 1,5 milyar nüfuslu Çin’de uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak diyoruz. Böylelikle biz ailenin içine girmek istiyoruz. Yani bir aile benim bir problemim var diye bir danışmana gitmiyor. O danışman aileye gidiyor ve ailelerin büyük fotoğrafını çekiyor. Buradaki amacımız aileleri güçlendirmek. Yani problem çözme yeteneğini geliştirmek ve geliştirilmiş bir aileye dönüştürmektir.”

 

Etiketler : #Bakan   #Ramazanoğlu   #‘Amacımız   #aileyi   #güçlendirmek’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN