Batman Belediyesi TİS imzaladı

Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bir buçuk aydan bu yana devam eden ve 373 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

03-04-2016

Okunma: 1215


Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bir buçuk aydan bu yana devam eden ve 373 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İmza töreninde konuşan Belediye Eş Başkanvekili Hürriyet Kaytar “Bu artış bizim ve bağlı olduğumuz siyasi geleneğin emeğe gösterdiği saygının, sorumlu davranışın ortaya çıkardığı bir sonuçtur” dedi.

Batman Belediyesi ile Genel İş sendikası arasında bir buçuk ay süren ve 373 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ön görülen maaş zammı konusunda anlaşmaya vardı. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Eş Başkanvekili Hürriyet Kaytar, Eş başkan Yardımcısı Aziz Aksin, Batman Genel İş Şube Başkanları Narin Erol ve Ozan Ferhat Ataca, Genel İş Yönetim Kurulu üyeleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Şirin Yavuz ve Mali Hizmetler Müdürü Veysi Önür katıldı. Toplu iş sözleşmesin göre mevcut ücrete yüzde 8 zam ve 25 kuruş kıdem zammı yapıldı. Sözleşmenin belediye bütçesine toplam maliyeti yüzde 12.22 olacak.

‘Bu zam artışı emeğe saygının ortaya çıkardığı sonuçtur’

İmza töreninde konuşan Eş Başkanvekili Hürriyet Kaytar, “Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bir buçuk aydan bu yana süren Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni için bir aradayız. Görüşmelerimiz nihayete erdi. Yaptığımız bu toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını belirlemeye çalıştık. Bu görüşmeler kolay geçmedi. Tüm arkadaşlarımız buna şahit. Zorlu, çetin bir süreç oldu. Ama nihayetinde hem sendikamız hem de biz bir rakamda anlaştık. Yapacağımız toplu iş sözleşmesi bir yılı kapsamakta. Yapılan artış azımsanacak bir artış değildir. Bu artış bizim ve bağlı olduğumuz siyasi geleneğin emeğe gösterdiği saygının, sorumlu davranışın ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Bu vesileyle bu sözleşmede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizde çalışan emekçi arkadaşlarımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘Olumlu tutumundan dolayı teşekkür ederiz’

Görüşmelerin çok zorlu geçtiğini belirten Genel İş Sendikası Batman Şube Eş Başkanı Ozan Ferhat Ataca “ Yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz nihai bir sonuca vardı. İşçiler arasındaki adaleti sağlamak için girişimlerimiz Belediyemizin bütçesi nedeni ile istediğimiz seviyede olmasa da yüzdelik oranda memnun edici. Yönetime, emeğe ve işçiye olan saygısından dolayı teşekkür ediyor, tüm emekçi üyelerimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra Başkanvekili Hürriyet Kaytar ile Genel İş Şube Eş Başkanı Ozan Ferhat Ataca bir yılı kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

Etiketler : #Batman   #Belediyesi   #TİS   #imzaladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN