
Batman'da Kırkat Göleti mesire alanına kavuşuyor
Batman'da Kırkat Göleti'nde vatandaşların dinlenebilecekleri mesire alanı yapımına başlandı.
15-08-2017
Okunma: 938

Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Kırkat (Kirkatê) köyünde bulunan Kırkat Göleti'nde vatandaşların dinlenebilecekleri mesire alanı yapımına başlandı.
Konuyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, 12 bin 500 metrekare alan üzerine mesire alanının inşa edileceği belirtildi.
Açıklamada, "Mesire alanında; 25 adet çatılı piknik masası, bir adet gemi iskelesi, gemi şeklinde ahşap çocuk oyun grubu, 4 bin metrekare yürüyüş yolu, oturma bankları, çeşme, çöp kovaları ve ahşaptan oluşan satış büfesi olacak." denildi.
Mesire alanının bir milyon 100 bin TL'ye mal olacağının bildirildiği açıklamada, 100 gün içerisinde tamamlanması planlanan mesire alanının kasım aydan itibaren vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığı kaydedildi.
Köyler ilaçlanıyor
Öte yandan açıklamada, kent merkezine bağlı köy ve mezraların yanı sıra Batman'a yakın Kozluk ve Beşiri'ye bağlı toplam 95 köy ve mezraya akşamları periyodik olarak sivrisinek ile mücadele kapsamında yoğun bir şekilde ilaçlama gerçekleştirildiği ifade edildi.
Ayrıca, köy içinde bulunan bataklık ve su birikintilerinde larva mücadelesi yapılırken, köylülere de karasinek, akrep ve yılandan korunmaları hususunda ilaç yardımı yapıldığı belirtildi.
Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı
BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU
BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
HASANKEYF’TE YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
ŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
Makaleler
Hava Durumu