
Batman’da doğaya 250 keklik salıverildi
Doğa Koruma ve Milli parklar Batman İl Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesine getirilen 250 kum kekliği doğaya bırakıldı.
02-08-2016
Okunma: 1107

BATMAN /2016-08-02 13:45:36
Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü, Kozluk Avcılar Derneği ve Muhtarlar Derneğinin birlikte organize ettiği yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya 250 adet kınalı keklik bıraktı.
Kozluk Çayönü (Raşadara), Kurşunlu (Mala Xano) ve Yeni köy (Günde Nu) mevkilerine doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Kozluk Avcı ve Avcıları Sevenler Derneği Başkanı Gürgin Kalkan, “Kene ve bilhassa süne ile mücadelede kınalı kekliklerle büyük başarı sağlanıyor.” dedi.
Yaban hayatını korumak için her yıl keklik saldıklarını söyleyen Kalkan; “Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Doğaya salınan kınalı kekliklerin ortama uyum sağlayabilmesi için birkaç gün yırtıcı mücadelesi yapacağız. Yine bölgede avlanan avcıları yavru keklikler konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Doğaya saldığımız kekliklerin hayatta kalabilmesi için 1-2 yıl avcı ve yırtıcı kuşlardan korunması gerekiyor. Bugün burada 250 kekliği doğaya saldık. Aldığımız sözlerle yılsonuna kadar bin adet kınalı keklik daha doğaya bırakmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
NURULLAH GENÇ BATMAN’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU
NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Makaleler
Hava Durumu
















