Batman’da Newroz gerginliği

Batman’da valilik kararıyla daha önce yasaklanan Newroz’u kutlamak isteyen HDP’li gruba polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

21-03-2016

Okunma: 1167


Batman’da günler öncesinden  valilik kararıyla yasaklanan Newroz’u kutlamak isteyen HDP’li grup, polis müdahalesiyle dağıtıldı. Yapılan müdahalede çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Batman Valiliği’nin Newroz etkinliklerine izin verilmeyeceğini ilan edilmesine rağmen, HDP/DBP Batman Teşkilatları tarafından, Selahattin Demirtaş’ın da katılımıyla kutlamaların yapılacağı duyurulmuştu.

Sabah saatlerinden itibaren polis ve jandarma tarafından Batman genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Newroz’un kutlanacağı alana ise polis ve jandarma tarafından kimsenin alınmadığı görüldü.

Öğleden sonra Batman’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş HDP ve DBP Batman İl Teşkilatları tarafından kentin girişinde karşılandı. Batman’ın kimi noktalarında yaşanan olaylarda birçok kişi gözaltına alındı. Selahattin Demirtaş’ın kent merkezine gelmesiyle gerginliğin arttığı ve Demirtaş’ın yaptığı kısa konuşma sorasında dağılan grupların olay çıkarmaları dikkat çekti.

HDP’liler arasında yer alan bir grup yabancı gazetecinin ise yaşanan olaylar esnasında sık sık görüntü aldıkları görüldü. Öte yandan günlerce yapılan tüm çağrılara rağmen Batma'da halkın Newroz eylemlerine katılım göstermedikleri gözlemlendi. 

 

Etiketler : #Batman’da   #Newroz   #gerginliği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN