
Batman’da umre kafilesine seminer verildi
Batman’dan kutsal topraklara gidecek olan umre kafilesine seminer verildi.
23-04-2016
Okunma: 1182

Batman’da umreye gidecek olan vatandaşların umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri, Batman’da özel bir şirket tarafından yapıldı.
Özel şirketin konferans salonunda yapılan seminere, umreye gidecek 45 vatandaş katıldı. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Umre Eğitim Rehberi Yetiştirme Eğitim Görevlisi Yasin Yağcı tarafından seminerde umre yolculuğu ile ilgili bilgiler verildikten sonra umrenin dindeki önemi, bu ibadetin ifa ediliş şekli geniş şekilde anlatıldı. Umre ibadeti, ihram, ihram yasakları, tavaf, sa’y gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.
Yetkililerden İsa Koyun, umreye gidecek olanlara seminer vermek ve kendilerini umre konusunda bilgilendirmek amacıyla program düzenlediklerini belirtti.
Umreye gidecek olanların orada zorluklarla karşılaşmamaları için umre öncesi detaylı bir şekilde bilgiler vermek istediklerini ifade eden Koyun, “2 Mayıs tarihinde Batman’dan İstanbul’a ve oradan da kutsal topraklara gideceğiz. Umre ziyareti öncesi 45 kişilik gruba deneyimli hocamız tarafından bir program düzenledik. Amacımız, umreye gideceklerin birbirleriyle kaynaşması ve daha önce umreye gitmeyenlerin orada yapması gerekenleri izah edip, ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmeleridir.” diye konuştu.
BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
NURULLAH GENÇ BATMAN’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU
NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Makaleler
Hava Durumu
















