Batman’da yaralı ve hastalar sağlık ekibine ulaştırıldı

Batman’ın Sason ve Kozluk ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan yaralı ve hastalar, İl Özel İdaresi ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu sağlık birimine ulaştırıldı.

01-02-2017

Okunma: 843


Sason ve Kozluk'ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerde  mahsur kalan 50 yaşındaki şeker hastası Şefike Kavak, kalp hastası yaşlı kadın ve hasta bir çocuk, İl Özel İdaresi ekiplerinin saatler süren çalışmasının ardından kurtarılarak sağlık birimine ulaştırıldı.

Konu hakkında İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Kozluk ilçemize bağlı Arıkaya Köyü Dikbayır Mezrasında ikamet eden elli yaşındaki tansiyon hastası Şefike Kavak’ın fenalaşarak yere düşmesi sonucu yaralanması üzerine İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri karla kaplı olan yolu açarak sağlık ekiplerinin mezraya intikalini sağlamıştır. Sason Örenağıl/Kömürcü mezrasında bulunan kalp hastası vatandaşımız kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yücebağ Koçkaya köyünde bulunan hasta vatandaşımız, ekiplerimizce kurtarılarak Sason Devlet Hastanesine ulaştırıldı.” denildi.

Yoğun kar yağışı nedeni ile tüm ilçelerdeki köy ve mezra yollarının kapalı olduğu, İl Özel İdaresi ekiplerinin 24 saat kesintisiz olarak karla mücadele çalışmalarına devam ettiği bildirilen açıklamada, seyahat etmek zorunda olanların zincirsiz ve tedbirsiz olarak yola çıkmamaları yönünde uyarıldı.

Etiketler : #Batman’da   #yaralı   #ve   #hastalar   #sağlık   #ekibine   #ulaştırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN