“Bayramlarımız Allah’ın lütfuyla ihya edilen neşe ve sevinç günleridir”

Ramazan Bayramı ile ilgili mesaj veren Batman'daki siyasi parti, STK ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar, bayramların Allah’ın lütfuyla ihya edilen neşe ve sevinç günleri olduğunu belirttiler.

24-06-2017

Okunma: 836


On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonunda, Allah tarafından Müslümanlara hediye edilen Ramazan Bayramı ile ilgili İLKHA’ya konuşarak mesaj veren Batman HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İl Müftüsü Turgut Erhan, STK temsilcileri ile vatandaşlar, küskünlerin barışması ve Müslümanlar arasında kardeşlik bağlarının tesis edilmesi gerektiğini söylediler.

İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da Ramazan Bayramı heyecanı yaşanıyor. Ramazan Bayramı ile ilgili duygularını paylaşan Batmanlılar, Allah’ın Müslümanlara hediyesi olan Ramazan Bayramının idrak edilmesiyle beraber varsa küskünlüklerin sonlandırılması gerektiğini dile getirdiler.

İslami davalarından dolayı cezaevlerinde bulunan mahkûmların bayramını tebrik eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Yeni bir Ramazan Bayramını daha idrak etmekteyiz. Bizleri yeni bir Ramazan Bayramına daha kavuşturduğu için yüce Rabbimize hamt ve senalar olsun. Bütün İslam Ümmetin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı bütün Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını, İslam ümmetinin parçalanmışlıktan, bölünmüşlükten kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. İslam davasından dolayı zindanlarda bayramı geçirmek durumda kalan bütün Yusufi kardeşlerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Sonraki bayramları aileleriyle birlikte kendi evlerinde geçirmelerini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

“Bayramlar af, bağışlama ve bağışlanma günüdür”

Bayramların Allah’ın lütfuyla ihya edilen sevinç günleri olduğunu dile getiren Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Bizleri Ramazan Bayramına ulaştıran yüce Rabbimize hamd ve senalar ediyorum. Bayramlarımız Allah’ın lütfuyla ihya edilen neşe ve sevinç günleridir. Bayramlarımız ibadettir, zikirdir, duadır, sıla-i rahimdir, kardeşliktir, birbirimizle kenetlenmedir, kucaklaşmadır ve çevremizle barış içerisinde yaşayabilmenin tadına erebilme günleridir. Bizler bu inanç ve şuurla yüreklerimizi coşturarak birlik ve beraberlik içerisinde Müslümanların kardeş olduğu bilinciyle bayramları idrak edip geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Küskünlüklerin dargınlıkların bitirilmesi için bayramların fırsat olduğunu belirten Erhan, “Bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Bu toplum içerisinde küskünlükler, dargınlıklar, kin ve nefret varsa onları tamamen eritmenin yol ve yöntemleri bu bayramlardır. Çünkü bayramlar af, bağışlama ve bağışlanma günüdür. Bayramlar başka insanlara el atma günüdür. Gönüllerimizi açma günüdür. Kalplerimizi başkalarına açıp onlarla kenetlenme günüdür. Kardeşliğimize bir kes daha vurgu yapacağımız günlerdir. Kardeşçe yaşayacağımızı bir kes daha idrak edeceğimiz günlerdir. Bütün kardeşlerimizle beraber hüzünleri azaltarak paylaştığımız, sevinçleri de paylaşarak artırdığımız bu sevinç günlerini en güzel şekilde geçirebilmek için gayret edeceğiz. İnşallah Rabbim bu şekilde geçirmeyi bayramı bayram gibi idrak etmeyi, sevgi ve saygıyla gönüllerimizi açmayı cümlemize nasip eder.” diye konuştu.  

“Bayram İslam coğrafyasındaki fitnelerin kalmasına vesile olsun”

Ramazan Bayramın İslam coğrafyacındaki fitnelerin bitmesi temennisinde bulunan İttihadul Ulema Genel Başkanı Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, “Ulaştığımız Ramazan Bayramını kutluyorum. Tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun. Tüm Müslümanların birliğine vesile olsun. Müslümanlar arasındaki sevgi ve muhabbetine vesile olsun. Bayram İslam coğrafyasındaki fitnelerin kalmasına vesile olsun. Tüm Müslümanlar için bu bayram mübarek olsun.” açıklamasında bulundu.

Bayramla kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyleyen İttihadul Ulema üyesi ve Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, “Tüm Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Allah (cc) bu bayramı tüm ümmetin kurtuluşuna, ittihadına, birliğine ve kardeşliğine vesile etsin. Küskünler barışmalı kin ve nefret kaldırılarak aralarına kardeşlik bağları tesis edilmesi gerekir. Âlemlerin Rabbi (cc) bu bayramı ümmetin ittihadına ve uyanışına vesile olsun. Müslümanların zülüm altından kurtularak birlik olmasını ve kâfirlerin hilelerinden de kurtulmalarını diliyorum.” temennisinde bulundu.

İttihadul Ulema üyesi ve Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol ise mesajında şunları aktardı: “Allah Ramazan Bayramın günahlarımızın affına vesile etsin. Dünyadaki tüm Müslümanların hayrına, izzetine, şerefine ve kurtuluşuna vesile olsun. Allah Ramazanımızı, teravihlerimizi ve tüm ibadetlerimizi Allah rızası için kabul etsin. Allah bayramımızı mübarek etsin.”

“Bayram Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun”

Mübarek bir aydan sonra bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, “Allah’a hamd ederiz ki bu yılda bizi bir Ramazan Bayramına ulaştırdı. Mübarek bir Ramazan ayından sonra Allah-u Teâlâ’nın bizlere hediye etmiş olduğu Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız. Bu bayramın dünya Müslümanları için özellikle de halkımız için mübarek olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bayramın Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum.” diye konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yıldız da mesajında, “Bir Ramazan Bayramının sevincini yaşıyoruz. Halkımızın Ramazan Bayramını tebrik eder bu bayramın akan gözyaşlarının ve kanların durmasına vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

“Ramazan Bayramının bütün müminlere birlik vesilesi olmasını diliyorum”

Bayramın tüm İslam alemine huzur getirmesi temennisinde bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Derneği Başkanı Kenan Çaplık, “Bir Ramazan Bayramına daha kavuştuk. Bu Ramazan Bayramının bütün müminlere birlik vesilesi olmasını diliyorum. Ümmetin içerisindeki ayrılıkların giderilmesine bir zemin olmasını, kardeşlik duyguların ve birliğin sağlanması noktasında Allah-u Teâlâ’nın bize ihsanda bulunmasını diliyorum. Bütün müminlerin Ramazan Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.    

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) Genel Sekreteri Veysi Demir de konuşmasında şu mesajları verdi: “İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramını tüm İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını, vahdet birliğe vesile olmasını diliyorum. Kan gölüne dönen coğrafyamızın en kısa süre içerisinde İslami dirilişle uyanmasını ve Müslümanların-İslamin hâkim olmasını cenabı Allah’tan diliyorum.”

“Bayram Müslümanların kardeşliğine vesile olmasını diliyoruz”

Bayramların bağları kuvvetlendirdiğini anımsatan Batman Basın Derneği Başkanı Cibrail Uyanık, “Ramazan Bayramın tüm İslam âliminin mübarek olsun. Bayramlar bağlarımızı kuvvetlendiren barış ve kardeşliğin sağlandığı birbirimizi saygı ve sevgi içinde karşıladığımız mübarek günlerdir. Bu günler çerçevesi içerisinde mübarek Ramazan Bayramı tüm İslam âlemine mübarek olsun. Herkesin kardeşlik ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.   Ümmetin vahdetine vesile olmasını dileyen Gazeteci-Yazar Sadullah Aydın, “Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunmaktayız. Ne yazık ki bugün ümmet toprakları, İslam dünyası kan revan içindedir. Çok sayıda İslam ülkesi işgal edilmiş durumdadır. Müslüman kadın, çocuklar, yaşlılar büyük bir vahşet içerisinde inlemektedir. Bu Ramazan Bayramının ümmetin uhuvvetine, vahdetine ve kurtuluşuna vesile olmasını cenabı Allah’tan istiyorum.” dualarında bulundu.

Bayramın barış ve huzur getirmesini dileyen tarihçi Mehmet Nuri Çelik, mesajında şunları kaydetti: “Ramazan Bayramının bizlere, ailemize, tüm İslam âlemine, tüm dünyaya ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Ramazan ayını ibadetle dua ile dolu dolu geçirdik. Allah-u Teâlâ’nın müjdesi ve büyük bir nimeti olan bayrama ulaşmış bulunmaktayız. Bundan sonraki Ramazan ayları ve bayramlara Allah-u Teâlâ bizleri ulaştırsın. Müslümanların vahdetine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyoruz.”

Batmanlı vatandaşlar da Ramazan Bayramı ile ilgili duygularını dile getirerek, bu bayramın birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğini belirttiler. 

Etiketler : #Bayramlarımız   #Allah’ın   #lütfuyla   #ihya   #edilen   #neşe   #ve   #sevinç   #günleridir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN