Çamurlu yolların yapılmamasına tepki

​Batman'da yollarının bozuk olmasına tepki gösteren vanatdaşlar, en ufak bir yağışta çamur deryasına dönen yolların onarımını istiyor.

25-12-2017

Okunma: 789


Batman'ın İpragaz Mahallesi olarak bilinen Cudi (Yavuz Selim) Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, yolların bozuk olması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

SİBADAŞ'ın doğalgaz çalışmaları kapsamında mahalle genelinde yapılan kazı çalışmalarının ardından yağan yağmur sonrası çamur deryasına dönen yolların onarılmasını isteyen mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Batman Belediyesinden bekledikleri hizmeti alamadıklarını savunan mahalle sakinleri, köstebek yuvasına ve çamur deryasına dönen sokaklarda yürümekte güçlük çektiklerini ifade ettiler. Mahalle sakinleri, belediyenin başka yerlerde yaptığı çalışmaların çok güzel ve memnun edici olduğunu ancak bu hizmeti kendi mahallelerinde de istediklerini belirttiler.

Mahalle sakinleri, Batman Belediyesi WhatsApp ihbar hattına, belediye yetkililerine ve bazı basın kuruluşlarına fotoğraflar gönderip Fen İşleri Müdürlüğünü arayarak mahallelerindeki sorunun giderilmesini istediklerini ancak aradan geçen 2 ay gibi bir süreye rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Nevzat Ayten, "Yollarımızın ne halde olduğunu görüyorsunuz. Arabalarımız bu yollarda bozuldu. Yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Doğalgaz için bu sokakların hepsini bozdular ve o halde bıraktılar. Bu yollarda amortisörlerimiz hepsi bozulmuş, yaklaşık 3 aydır bu haldeyiz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz." dedi.

Yollar bozuk olduğu için vatandaşların rahat bir şekilde sokağa giremediğine değinen mahalle sakinlerinden Metin Yıldız, "Sokaklarımızın bu hali bizleri perişan etmiş. Çocuklarımız medrese ve okula gidiyorlar her gidiş gelişlerinde çamur oluyorlar. Muhtarımız piyasada görünmüyor. Halimiz kötü. Durumumuz budur yetkililerden beklentilerimiz var. Burada çalışma yapan mimar burayı bu halde bırakmamalıydı. Tadilatı yapılmasa bile yollarımızı kum, beton veya çakıl atılabilir. Bu çamurun bitmesini istiyoruz. Yollarımızın halini fotoğrafladım ve birçok basın kuruluşlarına, belediye gönderdim. Fen İşleri Müdürlüğüne fotoğrafları gönderdim. Aradan geçen birkaç aya rağmen halen bize bir haber gelmemiş. Belediye tek bizim mesajımıza cevap vererek Fen İşleri Müdürlüğüne bildirdiklerini söylediler." ifadelerini kullandı.

Belediyedeki yönetim değişikliğiyle beklentilerinin artığını ancak yollarının yapılmadığını belirten mahalle sakinlerinden Yahya Çelik, "Yaklaşık 3 aydır sözde doğalgaz getirecekler sokaklarımızı hepsini bozdular. Bozduklarında da bizlere 10-15 gün içinde tamir edeceklerini söylemiştiler. Elit kesimlerin yaşadığı yerler olan Fatih ve Belde Mahalleleri gibi mahallelerde doğalgaz için kazı yapıldığı gibi tamirde yapılıyor. Burası İpragaz Mahallesi olduğu için sahipleri olmadığı için yaklaşık 3 aydır bayanların avlularını yıkamadıkları gün yoktur. Çamur içinde kalmışız. Çadırlarda yaşananlarla bir farkımız kalmamış. Belediyenin yeni yönetiminden gelip halimizi görüp bir şeyler yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler : #Çamurlu   #yolların   #yapılmamasına   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN