Çevre Sorunları Çözün Bekliyor

Siyasilerin vazgeçemediği vaatlerden çevre sorunları çözüm bekliyor

05-06-2018

Okunma: 698


Bugün 5 Haziran Dünya Çevre günü. Daha önceki seçimlerde de olduğu gibi 24 Haziran seçimleri öncesi bir çok partinin seçim vaatleri arasında yer alan Batman’daki çevre sorunları kalıcı çözüm bekliyor.

İluh deresi, Petrol kirliliği, çarpık yapılaşma, yeşil alanların yetersizliği, Anız yangınları ve çevre kirliliği Batman’ın önde gelen çevre sorunlarından bazıları. Bu sorunların çözümü için Batman’daki çevreciler sık sık eylem ve etkinlikler düzenlerken, siyasetçilerde seçim vaatleri arasında çevre sorunlarını eksik etmezler. Hem 5 Haziran Dünya Çevre günü hem de 24 Haziran seçileri öncesi Batman’daki çevre sorunlarını Batman Çevre Gönüllüleri üyesi ve çevre aktivisti Recep Kavuş ile konuştuk.

“ÇEVRENİN GÖNÜLLÜ BEKÇİLERİ”

Çevre Gönüllüleri Derneği olarak 2001 yılından bu yana aktif bir şekilde çevreye uygulanan zararların her zaman karşısında olduklarını belirten Kavuş, " Çevrenin gönüllü bekçileri olarak ne zaman birileri doğaya, canlılara, yeşil alanlara zarar verecek olursa hemen harekete geçiyoruz. Basın açıklamaları, protesto ve hukuki yollardan yanlışlara karşı çıkıyoruz. Toplumun çevre konusunda bilinçlendirmek amacı ile eğitimler veriyoruz. Kamu kurumlarının çevre politikaları ile ilgili yanlışlarına karşı muhalefet ediyoruz. Doğayı insanlara sevdirmek için geziler düzenliyoruz.” diye konuştu.

 “NE YAZIK Kİ PRAOJEYİ DURDURAMADIK”

Hasankeyf ilçesinde kurulacak olan Ilısu Barajı nedeniyle gerek tarihi yapıların gerek canlı türlerinin yaşam alanlarının sular altında kalması hakkında konuşan Kavuş, “Yıllardır Ilısu Barajı’nın yaratacağı tahribatları dilimiz döndükçe anlatıp duruyoruz. Tarihi ve kültürel mirası, doğayı, tarım alanlarını insanları yerinden yurdundan edeceğini dilimiz döndükçe anlattık ve bunun için yüzlerce protesto, eylem etkinlik ve basın açıklaması yaptık. Ancak ne yazık ki bu projeyi bir türlü durduramadık.” şeklinde açıklamada bulundu.

“SEÇİM SONRASI VERİLEN ÇEVRECİ VAATLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

Kavuş, seçim süreçlerinde siyasi parti ve adaylarının birer seçim vaadi olarak kullanılan çevresel sorunları bir çözüme ulaştırdığı veya ulaştırmadığını seçim sonrasında da dernek olarak tarafsız bir şekilde takip ettiklerini belirtti. Daha sonra konuşmasına devam eden Kavuş, “Hiçbir siyasi kurum ve kuruluşla organik bir bağımız yoktur. Ancak ülkemizde siyasi alanın yaşamımız üzerindeki etkisine bakıldığında bu alanla ister istemez diyalog geliştirmek zorunda kalıyorsun. Siyasilerle diyalog kurmamızdaki temel amaç çevre ile ilgili bir hedeflerinin ve politikalarının olmasını sağlamaktır. Seçim öncesi verilen çevreci vaatlerinde seçim sonrasında da takipçisi olup kendilerine hatırlatıyoruz.” dedi.

 “UMURSAMAZLIĞIN BEDELİNİ ÇOĞU KİŞİ CANI İLE ÖDÜYOR”

Çevresel sorunlarda kısmi bir azalma elde ettiklerini, ancak verilen mücadelede tam anlamıyla sağlıklı bir geri dönüt alamadıklarını söyleyen Kavuş, “Gerçekçi olmak gerekirse yaptığımız mücadelenin karşılığını hak ettiği şekilde alamıyoruz. Bunun nedeni aşırı çıkarcılık ve geleceğin kaygısını taşımamaktır. Çevre kirliliğinin, yeşil örtünün yaşam üzerindeki etkilerini insanlar göz önünde bulundurmuyorlar, değerini bilmiyorlar. Umursamazdırlar genelde. Bu umursamazlığın bedelini çoğu kişi sağlığını kaybederek hatta canı ile ödüyor hala bunun farkında değiller.” şeklinde açıklamada bulundu. 5 Haziran Çevre Günü münasebetiyle bugün saat 17.00’de Çevre Gönülleri Derneği binasında, toplumsal duyarlılığı arttırmak amaçlı, Milletvekili adaylarının ve çok sayıda yerel halkın katılacağı etkinlik gerçekleştirilecek.

Etiketler : #Çevre   #Sorunları   #Çözün   #Bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN