Eşi ölen çaresiz anne, yıkılma tehlikesi olan evlerinin onarılmasını istiyor

​Her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evlerini terk etmek zorunda kalan Künemenç ailesi, hayırsever ve yetkililerden evleri için yardım bekliyor.

13-11-2017

Okunma: 782


Batman merkez Çevrimova (Barısıl) köyünde ikamet eden Künemenç ailesi, yıkılma tehlikesi geçirmek üzere olduğu ve geçici olarak boşalttığı evi için yardım çağrısında bulundu.

Evlerinin tamamında oluşan derin çatlak ve dökülmelerden tedirgin olan ve bu nedenle evi boşaltmak zorunda kalan aile, evin onarılması için gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Yıllar önce eşini kaybeden ve sadece bir akrabasından başka da kimsesi olmayan biri kız, 4 çocuk annesi Saliha Künemenç, çocuklarıyla birlikte evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olmasından dolayı akrabası tarafından başka bir eve geçici olarak taşındı. Akrabasının bulduğu evde geçici olarak kalan çaresiz anne, evinin onarımı için kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Yıkılmak üzere olduğu evlerini geçici olarak terk etmek zorunda kaldığını ifade eden anne Saliha, kimsesinin olmadığını, çocuk ve 2 ayda bir aldığı dulluk maaşıyla ve komşularının destekleriyle geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Künemenç, 2 çocuğunun okul okula gittiğini diğer 2 çocuğunu imkânları olmadığı için okutamadığını belirtti. Korkusunun öldükten sonra çocuklarının sahipsiz ve evsiz kalması olduğunu ifade eden Künemenç, tek isteğinin evlerinin onarılması olduğunu söyledi.

Künemenç, “Çocuklarım küçüktür, işsizdirler. Evimiz yıkılmak üzeredir. Bir kişi geçici olarak bize bir ev verdi, şu anda orada oturuyoruz. Yarın öbür gün buradan da çıkarsak nereye gideceğiz? Çocuklarım dışarıda kalacak. Daha önce Beşiri ilçesinde yetkililere gittim, gelip evime baktılar da ama yardım yapmadılar. Kimse bizimle ilgilenmedi. İsteğim bize yardım etmeleri ve evimizin tamirinin yapılmasıdır.” dedi.

Evlerinin yıkılmak üzere olduğunu dile getiren Künemenç, “Perişan olduk. Hayırseverlerin yardımlarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Eşimde vefat etti. Evimizin yapılması için yardım istiyorum. Kuru ekmek ve suya razıyım, yeter ki evimiz yapılsın. Bende ölürsem çocuklarım sahipsiz ve kimsesiz kalırlar. Ne yapacağımızı bilemez olduk. Sadece evimizin onarımı için yardım talebinde bulunuyorum.” diye konuştu.

Etiketler : #Eşi   #ölen   #çaresiz   #anne   #   #yıkılma   #tehlikesi   #olan   #evlerinin   #onarılmasını   #istiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN