Festival Start Alıyor

Batman Belediyesi bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan tiyatro festivalini Belediye Meclis Salonu'nda yapılan basın toplantısıyla kamouyuna duyurdu

29-03-2016

Okunma: 1405


Batman Belediyesi bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan tiyatro festivalini  Belediye Meclis Salonu'nda  yapılan basın toplantısıyla kamouyuna duyurdu. Açıklama yapan Belediye Eş Başkan yardımcısı Semra Güneş, bu seneki festivalin Sur’da, Cizre’de, İdil’de ve zulmün olduğu tüm coğrafyalarda direnenlere bir selam duruşu olacağını söyledi.

Batman Belediyesi, bu sene 28 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında 7’incisi düzenlenecek olan tiyatro festivalini bir basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamaya Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik, Kurdi-Der yöneticileri, belediye Meclis üyeleri ve tiyatro bileşenleri katıldı. Açıklamayı yapan Belediye Eş Başkan yardımcısı Semra Güneş “Artık bir gelenek haline gelen ve dört parça Kürdistan’da heyecan uyandıran Batman Belediyesi tiyatro günleri ile içinden geçtiğimiz bu zor sürece bir cevap vermek, direnenler ve zulme başkaldıranlarla yan yana olmak arzusundayız” diye konuştu. İlk olarak konuşan  Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, “Geleneksel hale gelen bir tiyatro festivalimiz var. Var olan zor koşullara rağmen bunu gerçekleştiriyor olabilmek bile başlı başına büyük bir başarıdır’’ diye kaydetti.

‘Zor süreçlerde bile kendimizi anlatabileceğimiz yer tiyatrodur’

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Eş Başkan yardımcısı Semra Güneş,‘’Gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz ve bu zor süreçte tiyatro ile uğraşmak, festival düzenlemek belki en ağır işlerden biri ama biz bunu yapacağız çünkü biliyoruz ki en zor süreçlerde bile kendimizi anlatabileceğimiz yer tiyatrodur, sanattır, kültürümüzdür ve biz bunu yeşertmek için elimizden geleni yapacağız. Bunu Batmandaki tüm bileşenlerin desteğini alarak güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz. Hem sürece cevap olmak için hem de var olan, yaşadığımız sıkıntılara da bir atıf olsun diye belki diğer festivallere nazaran bu festivali daha çok sahiplenmemiz gerekiyor.  Bunun öncülüğünü Batman şehir tiyatrosu ve diğer bileşendeki arkadaşlarımız yapacak. Ve bundan eminiz ki güçlü ve güzel bir tiyatro festivali geçireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

‘Bu festival direnenlere bir selam duruşudur’

Bu yılki festivalde 12 oyun ve 2 atelye çalışmasının yer alacağını söyleyen Güneş, oyunların geçen sene olduğu gibi bu sene de köylerde, sokakta ve halkevlerinde sahneleneceğini belirtti. Güneş, “Farklı coğrafyalardaki Kürt tiyatrosu birikimlerini buluşturmak açısından büyük önem taşıyan festivalimiz, Sur’da, Cizre’de, İdil’de ve zulmün olduğu tüm coğrafyalarda direnenlere bir selam duruşudur. Bu şiarla, festivalimize Kürt Tiyatrosuna gönül veren dostlarımızın katkısı bizler için onurlandırıcıdır’’ dedi.

6 gün sürecek festivalin son başvuru tarihi 15 Nisan

Festivalin bu yıl 28 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında 6 gün olarak gerçekleşeceğini belirten Güneş, ‘’ Festivale katılmak isteyen gruplar Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosuna veya [email protected] adresine başvurabilirler. Başvuru için oyun afişi, oyunun video kaydı ve içeriği gönderilmelidir. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2016’dır’’ bilgilerini vererek, tüm tiyatro emekçilerini sanatın daha da anlam kazandığı bu direniş günlerinde dayanışmaya davet etti. 

Etiketler : #Festival   #Start   #Alıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN