GERCÜŞ'TE BAĞBOZUMU

TÜRK, KÜRT, ARAP, BİN YILDIR KARDEŞÇE YAŞIYORUZ

17-10-2023

Okunma: 221


GERCÜŞ'TE 27 ÜRÜN İKRAM EDİLDİ

İkinci Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

 
Valiliğimiz koordinesinde; Batman Belediyesi, Gercüş Kaymakamlığı, Gercüş Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı'nın  işbirliğiyle bu yıl bu yıl 2’ncisi düzenlenen  “Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
 
Üzüm hasadıyla başlayan festival ilçe merkezinde kurulan kazanlarda pekmez kaynatan çiftçileri ziyaret edilmesiyle devam etti.
 
İsrail'in Filistin’in Gazze şehrine yönelik saldırıları nedeniyle açılış töreni ve eğlence etkinliklerinin iptal edildiği festivalde;  ilçeye özgü cevizli sucuk, üzüm şerbeti, pirinç pilavı, mercimek çorbası, mezrone üzümü gibi 27 farklı ürün ve el sanatları stantlarda sergilendi. Sergilenen yöresel tatlar misafirlere ikram edildi. 
 
Stantları tek tek ziyaret eden Valimiz, sergilenen ürünlerden tattı ve üreticilerle bir süre sohbet etti. 
 
Festivalde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz,  Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılar nedeniyle festivaldeki eğlence ve müzikle ilgili bölümlerini iptal ettiklerini belirterek, müzik ve eğlence olmasa da festivalleri diğer unsurlarıyla birlikte icra ettiklerini ifade etti. 
 
Valimiz, “köylülerimiz üretmiş oldukları üzümün yanı sıra yetiştirmiş oldukları diğer ürünleri burada açtıklarımız stantlarda satışa çıkarma ve tanıtma fırsatına kavuşmuş oluyorlar. Burada kurulan stantlarda sergilen 27 farklı ürünü festivale katılan her misafirimize ikram ediyoruz.
 
Geçtiğimiz yıl Gercüş ilçemizde ilkini yapmıştık ve bu yıl bütün ilçelerimize festivalleri yaydık. Aynı zamanda bu yıl ilk defa Batman merkezde de bir gastronomi festivali yapacağız. Festivallerin finali de bu gastronomi festivali olacak” diye konuştu. 
 
"Yüzyılın Aşı, Bin Yılın Kardeşliği" 
Festivallerin finalini, Batman merkezde "Yüzyılın aşı, bin yılın kardeşliği" temasıyla gerçekleştirilecek gastronomi festivaliyle yapacaklarını belirten Valimiz,   "Batman merkezinde yapacağımız gastronomi festivallinde vurgulayacağımız şey şu olacak. Biz Türkiye yüzyılının aşını yapacağız ama bin yılın kardeşliğinin de ne olduğunu bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya göstermek istiyoruz." dedi.
 
Programa; Valimiz Ekrem Canalp, Eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
 

Etiketler : #GERCÜŞ'TE   #BAĞBOZUMU   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN