‘Halklar tarihi bir süreçten geçiyor’

‘Halklar tarihi bir süreçten geçiyor’

03-05-2016

Okunma: 1844


Batman Belediye Konferans Salonu’nda DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek katılımıyla, DBP Genel Merkez’in 22 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceği, “Büyük değişim için yeniden yapılanma ve inşa” adlı 4. Olağanüstü Kongresi’ne hazırlık amaçlı toplantı düzen

Batman Belediye Konferans Salonu’nda DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek katılımıyla, DBP Genel Merkez’in 22 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceği, “Büyük değişim için yeniden yapılanma ve inşa” adlı 4. Olağanüstü Kongresi’ne hazırlık amaçlı toplantı düzenledi. Saygı duruşuyla başlayan toplantıda bölgenin HDP, DBP İl ve ilçe yöneticileri, belediye eşbaşkanları, encümen, delege, Barış Anneleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, halkların tarihi bir süreçten geçtiğini ifade ederek, kongreye gitmelerinin amacı partilerine yönelik devam eden saldırılar sürecinde yaşanan boşluğun olduğunu söyledi.

‘BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİ HEDEFLİYORUZ’

Saldırılarda tutuklanan ve katledilen arkadaşların yerini dolduracaklarını belirten Yüksek, “Demokratik Bölgeler Partisinin rolü giderek daha fazla artıyor. DBP olarak, Kürdistan toplumuna tamamen hitap edebilecek. Halkımızın kendi kaderini tayin edebileceği bir hazırlığa örgütlenme yapmak zorundayız. Yediden yapılanma ve inşa kongresi aynı zamanda politik açıdan bir anlam ifada ediyor. Büyük bir değişimi hedefliyoruz. Bu güne kadar Kürdistan’ın özgürlük mücadelesinde yer almış, çok sayıda arkadaşımız DBP’de yan yana örgütlemeyi hedefliyoruz. Hepimiz kendimizi bu kutsal davaya adayacağız”

‘TOPRAKLARIMIZDA ÖZGÜR YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Yüz yıllık bir sürecin kapandığını işaret eden Yüksek, yeniden şekillenen Ortadoğu’da, Kürtler olarak artık 4 devletin egemenliğinde ezilen pozisyondan kurtulacaklarını şöyle ifade etti;  “Yeryüzün de teki tüm halklar gibi topraklarımızda özgür yaşamak istiyoruz. Bu güne kadar bu uğurda bedel veren insanlarımızın şehitlerimizin mücadelesiyle bu defa bunu başaracağız. Yüz yıl önce belki imkan ve koşullardan dolayı atalarımız ve babalarımız bunu gerçekleştiremedi ama biz gerçekleştireceğiz. Artık halklar bu toplarlarda rahatça yaşayabilecek.”

ŞİDDET POLİTİKALARI SONUÇ VERMEYECEK’

Demokratik özerklik talebine Saray ve AKP’nin şiddet politikalarının sonuç vermeyeceğini kaydeden Yüksek, “AKP Hükümetinin belediye başkanlarına ahlaksızca saldırdığı yetmedi, mahallere ve şehirlere tanklar ve toplar soktu. Cumhurbaşkanı ve hükümet bu sorunlardan mesuldür. Çatışma olmadan insanlar ölmeden bu mesele konusunda etkin rol alabilinirdi. Kürde bu saldırılara karşı direnmek dışında başka bir şans kalmadı. Belediye başkanlarımız bunu yaptığı için şuan yargılanıyor”

‘TEK KURTARICI SAYIN ÖCALAN’DIR’

 “Tarihsel geçmişe güvenerek ne yaparsak yapalım, Kürtleri yüzü Ankara’ya devam eder demeyin yanılırsınız” diyen Yüksek, “Bugün Kürt halkı duygusal olarak artık Ankara çok uzak. Artık, Ankara deyince Kürde hakaret akla geliyor. Ankara deyince, bugün orada vakilere linç girişimi akla geliyor. Artı Ankara Amed’e eskisi kadar yakın değil. Bu politikalar sürdüğü halde, mesafe daha fazla uzaklaşacaktır. Bu ortamda ülkenin demokratikleşmesi koşuluyla kan ve revan durumundan kurtaracak yine Sayın Öcalan’dır. Kimse başka bir aktör beklememeli” diye konuştu.

Etiketler : #‘Halklar   #tarihi   #bir   #süreçten   #geçiyor’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN