“İluh Deresi’nin ıslah edilmesini istiyoruz”

Birçok kişinin ölümüne neden olan İluh Deresi ile ilgili sorunlara tepki gösteren Batmanlılar, derenin ıslah edilmesini istediler.

04-11-2016

Okunma: 851


2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan İluh Deresi’nde ıslah çalışmalarının yapılmaması tepki çekiyor.

Derenin 2006 yılında taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Batmanlılar, deredeki kirlilik ve bariyer eksikliği gibi sorunların çözümünü beklediklerini söylediler.

Derenin her yönüyle ıslah edilmesini isteyen Fahrettin Biçen, “İluh Deresi rezilliktir. Vatandaşlar olarak perişan olmuşuz. Derenin ıslah edilmesini istiyoruz. 2006 yılında bir sel felaketi yaşandı. İnsanlar öldü, evlerimiz sular altında kaldı. Her an bir sel yaşanabilir korkusuyla yaşıyoruz. Her şey bir yana dere çöpten ve pislikten geçemiyor. Bir an önce buraların temizlenmesini istiyoruz.” dedi.

Yaklaşık 4 yıl önce şehre taşındıklarını belirten Cüneyt Şut, dereninin kötü kokusundan kurtulamadıklarını ifade etti.

Çevrenin bariyerle korunmaması nedeniyle onlarca aracın dereye düştüğüne değinen İdris Aslan ise “Çevre sakinleri ve buradan gecen insanlarımız çok rahatsız oluyor. Bariyersiz olduğundan her zaman kazalar yaşanıyor. Yetkililer, yıllardan beridir derenin etrafını bariyer yapacaklarını ve dereyi ıslah edeceklerini söylüyorlar. Ama sadece bir kısmı bariyer yapıldı. Dere tehlike saçıyor. Her gelen siyasetçinin seçim öncesi ilk vaatleri arasında derenin ıslah edilmesi var ama bir türlü sorun çözülemedi.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında İluh Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk olmak üzere 11 şahıs hayatını kaybetmiş, 35 mahalle selden zarar görmüştü.

Etiketler : #İluh   #Deresi’nin   #ıslah   #edilmesini   #istiyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN