İnşaat ustalarına eğitim verilecek

Çevre ve Şehircilik Batman İl Müdürlüğü, inşaat ustalarına yönelik “Mesleki Yeterlilik Belgesi” için eğitimlerin verildiğini bildirdi.

15-10-2016

Okunma: 804


Çevre ve Şehircilik Batman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına ücretsiz hazırlık kurslarının verildiğini duyurdu.

Açıklamada, “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenecek eğitimlerin tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Tanıtım ve bilgilendirme amacıyla; il merkezindeki noktalardaki billboard ve raketlere tanıtım broşürleri asıldı.

Açıklamada, “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna tebliğ ile yapı sektöründe çalışan 40 branşta 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alma zorunluluğu 25.05.2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, yürürlük tarihinden 1 yıl sonra belgesiz işçi çalıştırılmaları yasaklanmıştır. Ustalık eğitimine yapılacak başvurular, internet üzerinden veya müdürlüğümüze dilekçe verilerek yapılabilir. Daha önce Bakanlığımızdan 'Geçici Ustalık Belgesi' almamış olanlar ve internetten başvuru yapamayanlar, müdürlüğümüze nüfus cüzdanı ile müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi.

“Başvuru Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapılmaktadır”

Eğitimlerin 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavına hazırlık amaçlı olduğu, kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi alınacağı ifade edilen açıklamada, “Alınacak bu belge Ustalık Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgesi değildir. Eğitim süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödenecektir. Türkiye İş Kurumunun, Aktif İş Gücü Hizmetleri Yönetmeliği gereğince, emekli ve malul aylığı alanların eğitime başvuruları kabul edilmemektedir. Yapı ustalarımızın girecekleri Mesleki Yeterlilik Sınavında başarılı olmalarına katkı sağlamak amacıyla açılacak eğitimlere katılmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : #İnşaat   #ustalarına   #eğitim   #verilecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN