Kızılay Batman Şubesi Deprem bölgesinde

Kızılay Batman Şubesi Deprem bölgesinde

05-03-2017

Okunma: 664


Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali TEZDİĞ, beraberinde gönüllü gençler ile birlikte Adıyaman'nın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem faciası bölgesinde vatandaşlara hizmet ediyorlar. 

 

Perşembe günü Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin ardından Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali TEZDİĞ ve beraberinde gönüllü gençlerle birlikte deprem bölgesine intikal etti.

 

Başkan TEZDİĞ, beraberindeki gönüllüler ile birlikte mahalleleri tek tek gezip vatandaşlara yemek ve su dağıtırken, kaymakamlık bahçesinde de ikram aracı ile vatandaşlara çay ikramlarında bulundu.

 

Deprem bölgesine gelen Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi KAYNAK, Meclis Başkan Vekili Ahmet AYDIN ve Adıyaman Valisi Abdullah ERİN'e Türk Kızılayı’nın afet bölgesinde yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi veren başkan TEZDİĞ, meydana gelen depremin hemen ardından Türk Kızılayı ekiplerinin afet bölgesine intikal edip çalışmaların kısa süre içinde başlatıldığını söyledi.

 

Meydana gelen depremin en sevindirici yanının can kaybı olmamasını belirten başkan TEZDİĞ, şöyle konuştu;

 

“Adıyaman’a bağlı Samsat ilçemizde meydana gelen depremin hemen ardından Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi. Tabi bizde Türk Kızılayı Batman şubesi olarak meydana gelen doğal afette vatandaşımızı bu zor günlerinde yalnız bırakmamak adına gönüllü gençlerimiz ile birlikte ilk gün itibarıyla ilçeye gelip vatandaşa hizmet vermeye başladık. Gönüllülerimizle birlikte mahalleleri tek tek gezip olumsuz hava şartlarına rağmen yemek ve su dağıtımını yaparak vatandaşımıza hizmet götürdük.”

Etiketler : #Kızılay   #Batman   #Şubesi   #Deprem   #bölgesinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN