KPSS’de derece yapan öğrenciler atama bekliyor

KPSS’de Türkiye genelinde ilk 50’ye girerek derece yapan Batmanlı öğrenciler, bir an önce atamalarını arzuladıklarını belirttiler.

09-12-2018

Okunma: 901


Batman İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başarısı dikkat çekiyor. 7 Ekim 2018 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üstün başarılarıyla dikkat çektiler. Okulun 9 öğrencisi KPSS’de Türkiye genelinde sağlık alanında ilk 50’ye girerek derece yaparak büyük başarıya imza attı.

Branş sıralamalarının belli olmasıyla birlikte mezun öğrencilerin derece yapması okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından sevinçle karşılandı.

İlk kez mezun verilen hemşire yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği ve ebe yardımcılığı bölümlerinden Türkiye geneli sıralamalarda önemli başarılar elde eden öğrencilerden Abdulmedet Basutçu sağlık bakım teknisyenleri arasında Türkiye birinciliği, Yahya Saknuk hemşire yardımcılığında Türkiye ikinciliği ve Esmanur Araz da ebe yardımcılığı bölümünden Türkiye 7’nciliğini elde etti.

Ayrıca Berfin Ari hemşire yardımcılığı bölümünden Türkiye 7’nciliği, Kısmet Akyol 9’unculuğu, Zehra Kaya 25’inciliği, Şehmus Karakuş 32’nciliği, Amine Ergün 36’ncılığı, sağlık bakım teknisyenliğinde de Türkiye 9’unculuğu da Rıdvan Yağmahan elde etti.

Bütün bölümlerde ilk 200 içerisinde birçok öğrencisini yerleştirmeyi başaran İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmenleri başarılı öğrencilerini ve velilerini tebrik ettiler. 2017 yılında Üniversite Yerleştirme Sınavında Ata Özkan isimli öğrenci tıp fakültesine yerleşirken, 2016 KPSS’de de benzer bir başarı elde eden okul birçok öğrencisinin atanmasının gururunu yaşıyor.

Başarılı olan öğrencilerinin bir an önce atamalarını arzulayan okul müdürü Şefik Akçe, gerekli istihdamın ve kadroların açılması gerektiğini, başarılı öğrencilerin mağdur edilmemesi temennisinde bulundu.

Bu yıl yapılan KPSS’de Türkiye genelinde ilk 50’ye girerek derece yapan öğrenciler, İLKHA’ya konuştu. Atama için seslerini yetkililere duyurmaya çalışan öğrenciler, tek arzularının bir an önce atamalarının yapılması olduğunu belirttiler.

KPSS sınavında sağlık bakım teknisyenleri arasında Türkiye birinciliği elde eden Abdulmedet Basutçu, başarısındaki sırrın çok kitap okumak, azim, doğru ve düzenli çalışmak olduğunu söyledi.

“Çok kitap okumam başarımı sağladı”

Basutçu, “İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 mezunuyum. KPSS ortaöğretim sınavında alanımda Türkiye birincisi oldum. Çok kitap okumam başarımı sağladı. Okulumuzun da bir saat kitap okuma programı vardı. Her gün bir saat kitap okuyorduk. Kitap okumak insanı çok geliştiriyor. Düzenli okumak ve azimle çalışmak gerekiyor. İnanmak da gerekiyor, inanmazsanız başaramazsınız. Öğrencilere tavsiyem; kendilerine güvensinler ve inansınlar. Çok kitap okusunlar, kitap okumanın çok büyük katkısı var.” dedi.

“Binlerce öğrenci atama bekliyor”

Bölüm birincisi olmasına rağmen atama endişesinin olduğunu vurgulayan Basutçu, “Şu anda çoğu öğrenci atamasının yapılmasını bekliyor. Hatta binlerce öğrenci bu atamayı bekliyor. Bu bölümün daha sonraki öğrencileri de bunu bekliyor. Bize söylenen 50 bin atama olacağıydı; ama şu anda bekliyoruz. Yetkililerden atama olmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Şu anda atanmayı bekliyoruz”

Hemşire yardımcılığında Türkiye ikinciliği elde eden Yahya Saknuk, atamayı beklediğini vurgulayarak “Hemşire yardımcılığı dalında 2018 mezunuyum. Türkiye ikincisi oldum. Şu anda atanmayı bekliyoruz. Başarımın sırrı, doğru ve zamanında çalışmamdır. Çok fazla değil düzenli çalıştım. Öğrencilere tavsiyem, kendilerini çok sıkmasınlar ve sınavda heyecanlanmasınlar. Bir şey öğrenmek için çok çaba sarf etmesinler, isteyince olur. Diş hekimliği istiyorum. Onun için sınava hazırlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Vaatlerin gerçekleşmesini istiyoruz”

Sağlık bakım teknisyenliğinde Türkiye 9’unculuğu elde eden Rıdvan Yağmahan ise şunları söyledi: “2017-2018 mezunuyum. Bölümüm sağlık bakım teknisyenliğidir. Kendi branşımda 960 bin kişi arasından 9’uncu oldum. Alım olacak diye liseye gelmeden önce güzel vaatlerle geldik. Biz bu vaatlerin gerçekleşmesini istiyoruz. Dokuzuncu olmama rağmen halen atanmam olacağı garantisini veremiyorum. Bu konuda bize destek olunmasını istiyorum. Başarımın altındaki sebep düzenli ve tekrarlı çalışmaktı. Hiçbir zaman günlerimi aksatmadım. Öğrencilere şu tavsiyede bulunuyorum; öncelikle azim gerekiyor, bir hedef olmalıdır.”

“Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Hemşire yardımcılığı bölümünden Türkiye genelinde 32’nciliği elde eden Şehmus Karakuş, “Ben de 2017-2018 mezunuyum. KPSS’ye girdik ve kendi alanımızda derece yaptım. Hemşire yardımcılığı dalında Türkiye otuz ikincisi oldum. Bu çalışmam üniversite sınavına da yansıdı. Orada da bir derece yaptım. Okulumuz bundan öncede aynı başarıları çıkarmıştı. Tabi azimli ve gayretli bir şekilde çalışınca olmayacak bir şey değil. İnandığınız zaman her şey olur. Bu başarıyı az da olsa düzenli bir çalışmayla elde ettim. İlla çok çalışmak değil, düzenli ve verimli çalışınca bu başarıyı her insan elde edebilir. Öğrencilere tavsiyem; sınava yakın zamanda stres yapmasınlar, çalışma aralarına kopukluk girmesin, düzenli çalışsınlar. Kendi bölümümden atanmak istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Etiketler : #KPSS’de   #derece   #yapan   #öğrenciler   #atama   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN