MERETO DAĞINDA FESTİVAL COŞKUSU

SASON MERETO'DA FESTİVAL

02-10-2023

Okunma: 201


Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda düzenlenen Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’nde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi.
 
Batman’da bulunan Mereto Dağı, ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’nde doğaseverler ve birçok vatandaş Mereto Dağı’nın zirvesine çıktı. Festivale gelen vatandaşlar, dağcılar ve arama kurtarma ekipleri beraber yemek yiyip halay çekti. Mereto Dağı’na yakın köylerde oturan Ermeni vatandaşlar da festival alanında halay çekti.
 
“MERETO’YA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ”
 
 
Mereto Dağı’na artık gereken değerin verileceğini belirten Sason Kaymakamı Murat Mete, “Bu yıl Batmanımızı festivaller şehri yapma ve ideali ile yola çıkan Valimiz Ekrem Canalp’in talimatlarıyla 5 ilçemizin 5’inde de festivaller düzenliyoruz. Sason’da Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’ni icra etmek üzere komite kararı aldık. En kıymetli en değerli ürünlerimizi turizm severlerin ve alternatif doğa tutkunlarının beğenisine sunduk. Biz Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız” dedi. Vatandaşlar, arama kurtarma ekipleri ve dağcılar halay çektikten sonra kaymakamlık tarafından belirlenen rotada dağın zirvesine yürüdü. Zirveye çıkanlar 2975 rakımlı dağın zirvesinde Türk bayrağı açtı. Ardından bisikletle aşağıya inen vatandaşlar festival alanına geri döndü. Gece dağda kamp yapmak isteyenler için Kaymakamlık tarafından her türlü ihtiyaçlar karşılandı.
 

Etiketler : #MERETO   #DAĞINDA   #FESTİVAL   #COŞKUSU   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN