Molozlardan temizlene alanı mahalleliler futbol sahasına çevirdi

Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi sakinleri, moloz dökülen mahalledeki boş alanın molozlardan temizlenmesinin ardından futbol sahasına çevirdiler.

26-03-2018

Okunma: 718


Batman merkezde bulunan 40 mahalleden biri olan 19 Mayıs Mahallesi kentin en eski mahalleleri arasında yer alıyor. Batman'ın kenar mahallelerinde biri olarak bilinen 19 Mayıs Mahallesi'nde moloz alanlarının temizlenmesinin ardından çocukların oynayabileceği futbol sahasına çevrildi.

Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi eski futbol sahasının yıkılmasının ardında moloz alanına dönüşmesinin ardından mahalle sakinlerinin talebi üzerime, belediye ekipleri tarafından temizlenen arsa boş kaldı. Mahalle sakinlerinden Vedat Yavuz, boş alanı değerlendirerek çocukların top oynayabileceği toprak futbol sahası yapıldı.

Mahallelerinde çocukların oynayabilecekleri bir alan olmadığından yakınan Yavuz, “Çocuklarımız top oynayabilecek bir alanları yoktu. Bu olanda moloz doluydu ve kötü amaçlarla kullanılıyordu. Bizde mahalle sakinleri olarak alanın temizlenmesi talebinde bulunduk. Bunun üzerine belediye ekipleri tarafından alan molozlardan temizlendi. Bu alan hiçbir şekilde değerlendirilmeyince mahalledeki çocukları toplayıp taşlardan temizledik. Çocukların top oynayabilecekleri bir toprak futbol sahası yaptık.” dedi.

Etiketler : #Molozlardan   #temizlene   #alanı   #mahalleliler   #futbol   #sahasına   #çevirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN