NEVROZ BUGÜN KUTLANIYOR

Bugün kutlanacak olan Newroz tertip komitesi, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirttiler. HDP Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, kutlamalara binlerce kişinin katılımını beklediklerini söyledi.

20-03-2018

Okunma: 793


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Newroz programına ilişkin basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bugün otogar yanındaki Newroz alanında 11.00’da başlayacak olan Newroz kutlamalarına ilişkin bilgi veren HDP Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, “Batman'da yapılacak Newroz kutlaması için tüm çalışmalarımızı tamamladık, son saate kadar ise bildiri dağıtımları ile halkı alana çağırmaya devam edeceğiz.

Herkesi ‘Bir ses olalım’şiarıyla Newroz kutlamalarına davet ediyoruz” dedi. Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, Newroz'u 18 Mart'ta kutlamak istediklerini ancak iktidarın 21 Mart şartı getirdiğini belirterek, “Madem 21 Mart'ta kutlaması isteniyor o zaman resmi tatil ilan edilsin, biz de o gün her yerde kutlayalım. Fakat söz konusu Kürt halkı olunca ve onun değerleri olunca yıkımdan başka bir şey yapmıyorlar. Sizinleyiz ve yanınızdayız amacıyla kutlayacağız. Tüm halkımızı meydanlarda seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Newroz Van’dır. Amed’dir” diye konuştu. Bugün 11.00’de Yeni Otogar yanında yapılacak Newroz kutlamalarına, Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ve DTK Üyesi Nuri Özdemir’in yanı sıra Kadir Çat, Hediye ve Erdoğan Emir gibi sanatçıların da yer alacağı kaydedildi. Koma Kemençe müzik gurubu ve bazı yerel sanatçılar da kutlamalarda sahne alacak.

Etiketler : #NEVROZ   #BUGÜN   #KUTLANIYOR   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN