Nüfusu 20 binden fazla ilçelere doğalgaz götürülecek

Bakanlar Kurulu, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan nüfusu, 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması için BOTAŞ'ı görevlendirdi.

23-10-2016

Okunma: 841


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Bakanlar Kurulu kararıyla Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün görevlendirilmesine ilişkin ekli karar yayımlandı.

Buna göre, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını teminen gereken yatırımlar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından münhasıran veya doğal gaz dağıtım şirketleri ile müştereken gerçekleştirilecek.

Büyükşehirlerde yer alan ilçelerde ilçe merkez nüfusunun 20 bin ve üzerinde olduğunun tespitinde 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanunla mahalleye dönüşen köyler/beldeler göz önüne alınmayacak.

İlçelerin bu Karar kapsamında nüfuslarının tespitinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verileri, doğal gaz dağıtım bölgeleri içinde yer alıp almadığının tespitinde ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verileri esas alınacak.

Karar kapsamında yeterliliği sağlayan ilçeler BOTAŞ’ın önerisi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının onayı ile belirlenecek.

Etiketler : #Nüfusu   #20   #binden   #fazla   #ilçelere   #doğalgaz   #götürülecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN