Saadet Partisinden Engelliler Günü Açıklaması

İl Başkanı Mehmet Fırat Engelliler Günü Münasebetiyle Bir Mesaj yayınladı

02-12-2018

Okunma: 539


Yapılan açıklamada ; '' Bildiğiniz üzere 3 Aralık dünya engelliler Haftasının ilk günü. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimize bu haftanın hayırlar getirmesini cenabı Haktan niyaz ediyorum.

Türkiye’de nüfusumuzun % 12.30 nu oluşturan bu kardeşlerimizin diğer vatandaşlarımız gibi insanca yaşamaları anayasal hak olmasına rağmen ne var ki bu güne kadar ülkemizi yöneten siyasiler ve devlet adamları, engellileri insan hakları ve özgürlükler bağlamında düşünmeyerek onları, “dilenci toplum” ve ikinci sınıf vatandaş konumunda görmüşlerdir.

Ülkenin Ekonomisine katkıda bulunmak istediğini her fırsatta gündeme getiren engelli ve iş isteyen kardeşlerimize, “ Fitre ve Zekât neyinize yetmez” diyerek bakış açısını gösteren siyasiler maalesef bu ciddi konuya bakış açılarını ortaya koymuşlardır.

Peygamberimiz (S.A.V ) min döneminde engellilere verdiği önemi belirtmek maksadı ile Abdullah İbni Mektumu yerine vekil bırakarak gazveye gitmiş engellilere her türlü desteğin ve değerin verilmesi gerektiğini belirtmiştir.

1996 yılında zamanın başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan da TBMM özel bir gündemle toplayarak Engellilere seslenmiş. “ Bugünü engelliler bayramı olarak ilan ediyorum. Siz bizim özürlü vatandaşlarımız değil, özel Vatandaşlarımızsınız.” Demiştir. RP döneminde 571- 572- 573 sayılı KHK ile Engelli kardeşlerimizin haklarını yasa ile garanti altına almıştır.

Biz Saadet Partisi olarak engellilere her türlü yasal desteğin verilmesine ve verilen haklarının gerektiğine inanıyoruz. Her alanda günlük hayatın içinde bu kardeşlerimizi görmek ve beraber olmak, hepimizin ortak düşüncesi olmalıdır.

Saadet Partisi olarak her zaman Engelli kardeşlerimizle beraber olduğumuzu her türlü hizmetin yapılması için çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.'' denildi 

Etiketler : #Saadet   #Partisinden   #Engelliler   #Günü   #Açıklaması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN